První Bernard Pub otevřel před deseti lety. Přibývají další

regiony

Je to právě deset let od otevření prvního Bernard Pubu. Stalo se tak v Jeseniově ulici v Praze. Síť franšízových podniků nesoucích jméno piva Bernard se od té doby postupně rozšiřuje, aktuálně jich je otevřeno jedenáct, z toho dva v zahraničí, na Slovensku a ve Španělsku

První Bernard Pub otevřel před deseti lety. Přibývají další
Bernard Pub Jeseniova
7. srpna 2022 - 11:00

„Na rozšiřování sítě netlačíme, děje se tak přirozenou cestou. Stojíme o partnery, kteří mají vztah k řemeslu, ke kvalitnímu pivu, k zákazníkům. Jsme rádi, že podniků s naším jménem přibývá v době, kdy je v oboru větším tématem spíše zavírání hospod a restaurací než otvírání nových,“ říká obchodní ředitel Rodinného pivovaru Bernard Zdeněk Šípek s tím, že v srpnu se otvírá další nový Bernard Bar ve Vyškově, v září přibude Bernard Bar v Litvínově. Bernard Bary jsou orientované především na nápoje, Bernard Puby mají i plnohodnotnou kuchyni.

Měkká franšíza


Rodinný pivovar Bernard vsadil na tzv. měkkou franšízu, která dává provozovatelům volnou ruku například v tvorbě menu, ale neurčuje ani dodavatele dalších nápojů nebo surovin do kuchyně. „Franšízové podniky Bernard spojuje značka piva, vzhled a kvalita sortimentu, ale dva stejné provozy nenajdete. Je to model, který přináší originalitu,“ uvádí ke strategii sítě obchodní ředitel.

Bernard Puby nabízí rozšířený sortiment čepovaného piva, součástí je tzv. Rotující pípa, na které se průběžně mění nabídka speciálů humpoleckého pivovaru. Širokou nabídku piv doplňuje kvalitní kuchyně. „Je to značková restaurace, kde pivo čepuje a podává zaškolený a zkušený personál. Kvalitu provozovatel pravidelně konzultuje se zástupcem pivovaru. Je možné zde ochutnat pivo nepasterované, nefiltrované i kvasnicové,“ dodává Zdeněk Šípek.



Bernard Pub Jeseniova v novém

První Bernard Pub si k desátému výročí dopřál omlazovací kůru, provozovatel ho po krátké rekonstrukci znovu otevřel zákazníkům. „Šli jsme tehdy do neznáma, byli jsme první, ale nelituji, že jsme naši podnikatelskou budoucnost spojili s pivem Bernard. Máme zaštítění výjimečné značky, zároveň ale dostatek svobody pro vlastní nápady. Byla to šťastná volba,“ říká provozovatel pubu Jan Sojka. Po rekonstrukci má podnik modernější interiér. „Především ale díky novinkám ve výčepu můžeme podávat ještě lépe připravené pivo. Je to radost pro nás, a věřím, že to poznají i naši hosté.“

NovinkyVysočina informoval Radek Tulis, tiskový mluvčí, Rodinný pivovar BERNARD a.s.

(rp,novinkyvysočina.cz,foto:Rodinný pivovar BERNARD a.s)



Anketa

Který z premiérů podle Vás hájí více národní zájmy své země?