TIC BRNO zahajuje výběr prodejců pro Brněnské Vánoce 2023

regiony

V pátek 2.června odstartoval výběr prodejců pro další ročník Brněnských Vánoc systémem elektronické aukce. Lhůta pro podání nabídek končí 15. června v 10 hodin. 

TIC BRNO zahajuje výběr prodejců pro Brněnské Vánoce 2023
Ilustrační foto
7. června 2023 - 11:00

Organizátor vánočních trhů, TIC BRNO, bude tento systém kombinovat se standardním výběrovým řízením, které následně zahájí 12. června s lhůtou pro podání nabídek do 10. července.

Kvalitní, pestrý a lokální sortiment na stáncích je jedním z klíčových atributů Brněnských Vánoc, díky kterému se trhy stávají čím dál populárnější nejen v České republice, ale i v zahraničí. TIC BRNO každoročně dbá na výběr těch nejlepších prodejců a provozovatelů a současně neustále hledá nové neotřelé koncepty. „Elektronická dražba se bude týkat vybraných stánků na náměstí Svobody i Dominikánském náměstí, konkrétně těch gastronomických včetně barů a Zimního baru,“ upřesňuje ředitelka TIC BRNO Jana Janulíková.

Výhody elektronické aukce jsou nesporné. Zaručuje absolutní transparentnost a také celé výběrové řízení významně zrychluje. „Jedná se o otevřené prostředí, které využíváme již od roku 2020, kde zájemci mohou sledovat vývoj cen a své nabídky korigovat tak, aby o vysněný stánek nepřišli kvůli doslova pár korunám. Současně budou hned po skončení dražby známy výsledky a odpadne zdlouhavé otvírání obálek a hodnocení nabídek,“ doplňuje Janulíková.

Na náměstí Svobody bude letos celkem 61 stánků, do systému elektronické aukce jich spadá 27 (oproti loňskému roku o 4 stánky víc), konkrétně se jedná o malé a velké gastro, bistra, bary a speciální bary. Dražit se samostatně bude i Zimní bar. Na Dominikánském náměstí se elektronická aukce týká 4 stánků se sortimentem: bar, bar - kavárna/cukrárna a bar - vinárna. Veškeré informace k aukci jsou vyvěšeny na webu www.ticbrno.cz v sekci Výběrová řízení od pátku 2. června a lhůta pro podání nabídek končí 15. června v 10 hodin. Samotná aukce pak proběhne 22. června ve 13 hodin.



12. června pak odstartuje navazující standardní výběrové řízení. Zájemci mohou posílat své nabídky pro 34 stánků na náměstí Svobody, z toho 25 s dárkovým sortimentem a 9 s prodejem potravin. Na Dominikánské náměstí se budou vybírat 4 gastronomické stánky. Veškeré informace budou opět na stránkách TIC BRNO a zájemci se mohou hlásit do 10. července.

„Kombinace elektronické aukce a standardní metody se nám v minulých ročnících osvědčila a věřím, že povede k všestranné spokojenosti i nyní. V letošním roce chystáme řadu novinek a překvapení, například zbrusu nový koncept nádvoří Staré radnice. Máme se všichni na co těšit,“ láká Janulíková.

Jihomoravskénovinky.cz informovala Hana Bánovská (Novosadová),  tisková mluvčí, TIC BRNO, p. o..

(rp,jihomoravskenovinky.cz,foto:Nikola Pracná)


Anketa

Měla by se podle vás stát Ukrajina členem NATO?

Ano 18%
transparent.gif transparent.gif
Ne 65%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 17%
transparent.gif transparent.gif