Turistická sezóna se v Lužických horách otevře Lužickým pivofestem

regiony

Město Cvikov a destinační společnost Lužické hory otevírá tuto sobotu 27.května turistickou sezónu Lužickým pivofestem, na kterém se představí regionální řemeslné pivovary.

Turistická sezóna se v Lužických horách otevře Lužickým pivofestem
Degustace
25. května 2023 - 07:00

Akci doprovází bohatý hudební program a samozřejmě nechybí ani turistická vložka – tedy společná túra po okolí města Cvikova.

V sobotu 27.května se do Cvikova sjedou řemeslné pivovary, které spojuje Pivní stezka Lužických hor, aby se představily na historicky prvním Lužickém pivofestu. Kromě domácího pivovaru Cvikov se představí zástupci z České Lípy - Lípák, Varnsdorfu - Kocour, Krásné Lípy - Falkenštejn, Nového Boru - Born a České Kamenice - Kotouč. Celkem šest regionálních pivovarů nabídne své pivní speciály a návštěvníci si tak budou moci vychutnat opravdu pestrou nabídku. Celý program bude zarámován i hudebním programem od staročeské kapely, přes harmonikáře až po regionální rockové legendy.

Samotný kulturní program bude oficiálně zahájen ve 14:00 v letním kině a bude opravdu pestrý. Starosta města Cvikov, Petr Vrabec, uvádí: „Na výběru kapel jsme si dali záležet. Myslím, že každý návštěvník si najde to své a bude spokojen. Ale očekáváme, že dorazí i rodiny s dětmi a samozřejmě jsme mysleli i na ně.“ V odpoledních hodinách bude městem křižovat známý Oybinský vláček, který povozí návštěvníky po tzv. červeném okruhu. každý si tak bude moci užít i netradiční projížďku.



Součástí je i otevírání turistické sezóny a tak jsou zváni všichni zájemci o výlet po krásách okolí Cvikova. „Výlet zahájíme v letním kině v pravé poledne a vyrazíme asi na 6km dlouhý okruh, nemůžeme minout ty největší zajímavosti a nebude chybět ani výklad průvodce“, vysvětluje ředitelka destinační společnosti Marie Kárová.

Turistická sezóna ve Cvikově a celých Lužických horách tak bude mít opravdu důstojné zahájení.

Libereckénovinky.cz informoval Mgr.Filip Trdla,tiskový mluvčí Libereckého kraje.

(rp,libereckenovinky.cz,foto:Radek Timoftej)


Anketa

Který z premiérů podle Vás hájí více národní zájmy své země?