Už tento víkend Dny otevřených ateliérů na Vysočině

regiony

Myšlenka letošního ročníku DOA na Vysočině je zaměřena na umění jakožto jiskřičku naděje v temných dobách, umění jako lék, který pomáhá mírnit bolest a pozvednout ducha.

Už tento víkend Dny otevřených ateliérů na Vysočině
Z plakátu k akci
1. října 2022 - 11:00

Zájemci o návštěvu umělců se mohou těšit na 120 ateliérů, které zastupují rozmanitá řemesla a umělecké techniky. Akce se tradičně účastní i muzea, galerie a umělecké školy. Mnozí účastníci „ateliéristé“ kromě prohlídky svého zázemí nabízí i možnost vyzkoušet si dané řemeslo, někteří mají připravený i doprovodný program.
 
12. ročník Dnů otevřených ateliérů na Vysočině, který proběhne 1. a 2. října 2022.

Tištěné katalogy DOA 2022 jsou k dispozici na většině informačních center v celém Kraji Vysočina. Plánování vaší cesty vám usnadní i nový web, kde je dostupná mapa s umístěním jednotlivých účastníků.



Myšlenka uspořádat Dny Otevřených Ateliérů byla převzata ze spolkové země Dolní Rakousko, kde se projekt uskutečňuje už od roku 2003. Později se rozšířil také na území České republiky, a sice v kraji Jihomoravském, Jihočeském a Kraji Vysočina.

Realizaci akce v kraji Vysočina má na starost Muzeum Vysočiny Havlíčkův Brod, p. o. Oficiální záštitu letošního 12. ročníku Dnů otevřených ateliérů na Vysočině převzal Roman Fabeš, náměstek hejtmana Kraje Vysočina pro oblast kultury, památkové péče, cestovního ruchu a mezinárodních vztahů.

NovinkyVysocina.cz informovala Eva Neuwirthová, tisková mluvčí, Kraj Vysočina.

(rp,novinkyvysocina.cz,foto:krajvysocina)


Anketa

Ohrožuje podle vás nový migrační pakt bezpečnost naší republiky?

Ano 70%
transparent.gif transparent.gif
Ne 15%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 15%
transparent.gif transparent.gif