V Hradci Králové proběhly velikonoční trhy chráněných dílen

regiony

Velikonoce klepou na dveře. I když se zima stále nevzdává, první jarní den máme za sebou a velikonoce se blíží. Zaměstnanci Skupiny ČEZ v Hradci Králové svátky jara přivítali tradičními velikonočními trhy. 

V Hradci Králové proběhly velikonoční trhy chráněných dílen
Velikonoční trhy chráněných dílen
31. března 2023 - 08:00

Čtyři chráněné dílny zde představily své výrobky a zaměstnanci je podpořili a nakoupili mnoho velikonočních, rukodělných drobností. Chráněné dílny si dohromady vydělaly  celkem 11 944,- Kč. Velikonoční trhy chráněných dílen probíhají v Hradci Králové pravidelně. Zaměstnanci Skupiny ČEZ tak svým nákupem podporují chráněné dílny a jejich klienty, přispívají na jejich podporu a provoz. Zvláště v dnešní době se každá pomoc hodí.

O nákupy výrobků přímo od handicapovaných klientů spřátelených chráněných dílen byl tradičně velký zájem. Během dne kolem stánků prošlo několik stovek zaměstnanců i návštěvníků ČEZu a neminuli velikonočně vyzdobené stolky bez povšimnutí. Letošním hitem se jsou velikonoční plyšoví skřítci a zajíčci, věnečky, dekorace, květináče, andílci, nápadité hračky nebo krásné textilní výrobky a tradičně čaje a léčivé šťávy či sirupy. Zaměstnanci se na trhy chráněných dílen každoročně velmi těší.

Celkový výdělek dílen z prodeje ručně vytvořených velikonočních drobností, věnečků, andělíčků, hraček, a oblíbených pamlsků, čokolád, sirupů a mnoha dalších úžasných drobnůstek dosáhl na východě Čech celkem  11 944 korun.

V Hradci Králové výrobky svých klientů představily dílny, které zastřešuje Forimpact – klientům svých dílen tak rozdělí částku  1 654 korun,  chrudimská Šance pro tebe vydělala 1 397 korun, chráněná dílna Pro-charitu přivezla do Červeného Kostelce 4 393 korun a hradecká Daneta měla tržbu největší – 4 500 korun. Celkem zaměstnanci ČEZu pomohli dílnám krásnou částkou 11 944 korun.

V Záhoří svítí bezpečně a levně

Celá akce má mezi zaměstnanci velký ohlas. Všechny stánky byly doslova obsypány lidmi po celý čas prodeje. Nejde jen o to, nakoupit dárky, ale především pomoci potřebným. A to se podařilo.
Děkujeme.

Královéhradecká Daneta zajišťuje práci lidem s postižením, neslyšícím, nevidomým, lidem s pooperačními a poúrazovými trvalými následky, pro něž je možnost pracovního uplatnění na běžném trhu práce mnohdy minimální.

Chrudimská Šance pro Tebe poskytuje sociální a podpůrné služby lidem ohroženým nepříznivou sociální situací. Pracují s dětmi, mládeží, mladými dospělými i jejich rodinami, pracují s komunitou, ve které tito lidé žijí.

Nezisková organizace For Impact se zabývá prodejem výrobků chráněných dílen. Společnost Pro-Charitu s.r.o. se zaměřuje na důstojné zaměstnávání osob zdravotně znevýhodněných, kterých je v této společnosti více jak 80 %. Usiluje o jejich plnou integraci a podporuje jejich sociální začlenění. Zvyšuje jim kvalifikaci, a tím také jejich uplatnění.  

Kralovehradeckenovinky.cz informovalaŠárka Lapáčková Beránková, mluvčí Skupiny ČEZ pro východní Čechy.

(jv,kralovehradeckenovinky.cz foto:čez)


Anketa

Který z premiérů podle Vás hájí více národní zájmy své země?