Žáci základních škol poměřili síly v logistických disciplínách

regiony

​V minulém týdnu odstartoval další ročník soutěže Logistik Junior na Střední škole logistické Dalovice, tentokrát ale určený pro žáky základních škol z našeho regionu.

Žáci základních škol poměřili síly v logistických disciplínách
Ilustrační foto
9. června 2023 - 12:00

Hodně štěstí přijel popřát soutěžícím také krajský radní pro oblast vzdělávání, školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Jindřich Čermák. První příčku obsadili žáci ZŠ Žlutice.

Koncept soutěže vychází z již několikaleté tradice pořádání soutěže pro studenty středních škol zaměřených na logistiku – Logistik Junior SŠ. Cílem akce je přiblížit žákům základních škol svět logistiky. Účastníci si zároveň mohou prohlídnout školu a seznámit se s programy, které používají jejich starší kamarádi při výuce.



Do soutěže se letos zapojilo 15 družstev žáků osmých ročníků základních škol Karlovarského kraje. Žáci v 1. kole bojovali o vítězství na čtyřech stanovištích v oborech logistika, dopravní zeměpis, logika a ekonomika. Čtyři nejúspěšnější družstva postoupila do finále, které bylo v podobě Riskuj. Vítězství si zaslouženě odneslo družstvo A ZŠ Žlutice, 2. místo patřilo družstvu A ZŠ Dalovice a 3. místo pak obsadilo družstvo A ze ZŠ Nejdek.

Informovala Veronika Svobodová za Krajský úřad Karlovarského kraje.

(jv,karlovarskenovinky.cz foto:arch)


Anketa

Který z premiérů podle Vás hájí více národní zájmy své země?