Ze zápisníku plzeňské Městské policie

regiony

Ve středu 22. června ráno upoutal pozornost hlídky Dopravní skupiny starší muž na lavičce v Kopeckého sadech, který evidentně nebyl zdravotně v pořádku.

Ze zápisníku plzeňské Městské policie
Muže odvezla záchranka
26. června 2022 - 07:00

Hlídka se s 69letým mužem dala do hovoru a po chvíli bylo jasné, že se bez pomoci lékařů neobejde. Nebyl schopen  vstát a odejít, přičemž si stěžoval na bolesti nohou, které obklopoval létající hmyz. Přítomnost alkoholu vyloučila provedená dechová zkouška. Zdravotnická záchranná služba muže transportovala k ošetření do nemocničního zařízení.

Želva u břehu Boleveckého rybníka

Plzeňan, který se ve čtvrtek časně ráno vydal k Boleveckému rybníku, nalezl u břehu „procházející se“  želvu  nádhernou. Zavolal strážníky a ti  si zvíře převzali a  převezli jej do Útulku pro zvířata v nouzi, kde se o něj postarali.

 V civilu strážníci zajistili  ženu v celostátním pátrání

Ve  středu  22. června si  strážníci městské policie v civilu  povšimli na zastávce MHD na  Chodském náměstí ženy, o které  z místní a osobní znalosti věděli, že patří mezi hledané PČR. Přistoupili k ní a prokázali se jí služebním průkazem. Provedenou kontrolou se jim potvrdilo, že 37letá žena je v evidenci osob  v celostátním pátrání.  K dalším úkonům si  ji převzali policisté ČR.



Mladík  se vydával za někoho jiného, strážníky  neobalamutil

Strážníky městské policie  ze stanice  Územně strážní služby  chtěl při  ranní kontrole na Hlavním  vlakovém  nádraží Plzeň uvést v omyl o své identitě 17letý mladík. Hlídka  tušila, že je v hledáčku policistů, proto se jej rozhodla ztotožnit. Mladík se při kontrole  představil zcela jiným jménem, než měl zapsáno  u  fotografie  v policejní evidenci.  Během  dalšího ověřování  se ke  svému pravému jménu doznal. Lustrace potvrdila, že patří k osobám v celostátním pátrání PČR. Strážníci mladíka  tedy doprovodili na policejní oddělení.

Plzenskenovinky.cz informovala Jana Pužmanová, tisková mluvčí MP Plzeň.

(jv,plzenskenovinky.cz,foto:mpplzen)


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 79%
transparent.gif transparent.gif
Ne 11%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 10%
transparent.gif transparent.gif