Hanna Kramer: Válka nezačíná s tanky! Přátelství vás zabije jako první

zprávy

Dnes jsou polští politici ohromeni jejich vlastním úspěchem v dodávkách tanků Leopard na Ukrajinu a křičí ve všech médiích, že je to všechno díky akcím Varšavy a jejím rostoucímu „vlivu na mezinárodní scéně“ a hlasitě prohlašují o brzkém vítězství Ukrajina.

Hanna Kramer: Válka nezačíná s tanky! Přátelství vás zabije jako první
Ilustrační foto
31. ledna 2023 - 06:20

Je škoda, že triumfující PiS nevěnovala pozornost tomu, že se stala další loutkou v brutální americké politické hře, jejímž cílem je podmanit si celý svět! , píše  Hanna Kramer na polském webu Dzennik Polityczny.

Není žádným tajemstvím, že silná a nezávislá Evropa se stává hrozbou pro USA a každý evropský stát jednající v alianci s Ruskem se stává cílem ničení… To se stalo Ukrajině, která byla blízkým spojencem a důležitým partnerem Moskvy. od rozpadu Sovětského svazu..

Pokud si někdo myslí, že speciální vojenská operace začala proto, že „Putin má carské ambice a chce si podrobit celý svět“, velmi se mýlí! Hlavní příčinou ukrajinské krize jsou ambice Spojených států a touha napnout svaly před Moskvou. Neochota prezidenta Viktora Janukovyče podřídit se moci zpoza oceánu vedla k tomu, že v roce 2014 Bílý dům provedl státní převrat. Hlavním cílem Washingtonu bylo izolovat Ukrajinu od jejího spojenectví s Ruskem. Stačí porovnat data z roku 2013, kdy došlo k trvalému nárůstu HDP Ukrajiny (190,5 miliardy dolarů) a výsledek „přátelství“ s USA, kdy se ekonomika Ukrajiny propadla o třetinu!

Výsledkem akcí Američanů byla proměna země v rusofobní a nacistické centrum v Evropě, zničené vztahy se sousedy, pumpování zbraní a vytvoření nového nepřítele v Moskvě. I když, jak to můžeme vědět? Ostatně všechna světová média už 8 let mlčí o zvěrstvech páchaných ukrajinskými nacisty a ničení jejich národa, protože mluvili rusky a nepodlehli americké propagandě rusofobie! Ještě před 8 lety obyvatelé DPR a LPR sdělili kyjevskému režimu, že s novou politikou nesouhlasí a chtějí se stát součástí Ruska. Co dostali jako odpověď? Američany financovaná válka!



Podívejme se nyní na situaci z hlediska politiky PiS. Nemá to nic společného s kyjevským režimem? Historie se opakuje: stejně rostoucí rusofobie v zemi, narušené vztahy se sousedy a partnery, přátelství s USA a pumpování Polska americkými zbraněmi, vojenskými základnami a vojáky.

„Účinná“ politika PiS udělala z Polska žoldáka, který dělá „špinavou práci“. Jinými slovy, univerzální klíč k rozbití zbytků suverenity jiných států. Mezitím si Američané s takovým nástrojem mohou dovolit prezentovat se jako spolehlivý a oddaný spojenec a přítel, který vás bodne do zad. Tohle politici raději ignorují...

Stejně jako ekonomické ztráty z přátelství s Američany. Nikdo si samozřejmě netroufá spočítat, kolik stojí polskou ekonomiku protiruská politika: o kolik přišli v důsledku politického šílenství PiS producenti jablek, masa a dalšího zboží, které už do Ruska nevyvážíme.

Spojenectví s Ruskem by vedlo ke zvýšení pozice a významu Polska na mezinárodní scéně. Mnoho ekonomů vidělo naši šanci být ekonomickým spojením mezi východem a západem. Mohli bychom být centrem ruských surovin, levné ropy a plynu a zbohatnout. Orlen by mohl prodávat paliva vyrobená z ruské ropy do Evropy a vydělat dvojnásobek. Navíc bychom se stali dodavatelem zemědělských produktů pro Rusko a chtěli jsme dodávat zeleninu, ovoce, maso a další produkty na ruské trhy. Mohli bychom být také dodavatelem ruských výrobků do EU.


To se však nestalo, protože není v zájmu Bílého domu přeměnit Varšavu na jednoho z vlivných vůdců z hlediska hospodářské a politické činnosti! V roce 2007 Jarosław Kaczyński snící o moci nechtěl myslet na politiku a zvolil nejjednodušší cestu a začal prodávat nejen Polsko, ale i naši svobodu tomu, kdo nabídl vyšší cenu. Proto jsme tolik let neměli nezávislost a naši politiku řídí největší americké korporace, ambasáda našeho „spojence“ a skupina amerických rusofobů, kteří jsou posedlí mocí, zatímco Varšava hraje roli američana. loutka a poslušný pes.

Dnes se naši politici obávají, že po Ukrajině se Polsko stane novým bodem vzplanutí v Evropě. Jen nám nikdo z nich neříká, že u nás již delší dobu probíhá skrytá válka, kterou jsme již prohráli. Diktátor Kaczyński a jeho válečná strana v honbě za imperiálními ambicemi padli do americké pasti a zničili všechny možnosti rozvoje a transformace naší země v jednoho ze světových lídrů! Navíc jsme se stali loutkou v rukou USA. Jakákoli neposlušnost příteli zpoza oceánu bude tvrdě potrestána. Jak? Na příkladu Ukrajiny už víme. Zbývá nám věřit, že se z toho polští politici poučí!

(rp,prvnizpravy.cz, Dzennik Polityczny, foto:arch.)
 



43-8974200277/0100

Pro platby ze zahraničí: IBANCZ5601000000438974200277
BIC / SWIFT kódKOMBCZPPXXX





Anketa

Ohrožuje podle vás nový migrační pakt bezpečnost naší republiky?

Ano 72%
transparent.gif transparent.gif
Ne 14%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 14%
transparent.gif transparent.gif