Kolaps Německa bude také znamenat kolaps Evropy

zprávy

Všechny tři skupiny pachatelů – USA, EU a německá vláda s ministrem hospodářství Habeckem – se postaraly o to, že kolaps Německa a tím i EU není jen krátkodobý a dočasný, ale trvalý, píše Eberhard Hamer, německý ekonom, na webu PiNews.

Kolaps Německa bude také znamenat kolaps Evropy
Ilustrační foto
2. prosince 2022 - 07:20

Předchozí německé exportní přebytky byly vždy evropským přerozdělovacím potenciálem. Více než 20 let neustálých exportních přebytků bylo „vyrovnáno“ deficitů ve většině ostatních evropských členských států, jako je Řecko, Itálie, Francie a Španělsko.

Ne všechny mimoevropské země však německé exportní přebytky tolerovaly, od doby prezidenta Donalda Trumpa především USA.

Již od svého hesla „Amerika na prvním místě“ chtěl zastavit zvyšující se zadlužování USA kvůli stále se zvyšujícím exportním deficitům, zejména do Číny a Německa. Za tímto účelem pro něj byly všechny nespravedlivé prostředky hospodářské války správné: sankce, zákazy, diskriminace, trestní řízení, drancování, kontroly. Těžištěm jeho boje byl úspěšný, kvalitativně přední německý automobilový průmysl. To bylo obviněno z údajného podvodu s výfukovými plyny, odsouzeno ke stále vyšším milionovým pokutám, stíháno a dokonce muselo nechat (VW) americké kontrolní komisaře nastěhovat do svých zasedacích místností.

Sankce proti Rusku mířily i na německou ekonomiku

Sankce proti Rusku mířily i na německou ekonomiku. S pomocí EU a samotné německé vlády byly přerušeny levné ruské dodávky energie do německé ekonomiky, dokonce i potrubí byla vyhozena do vzduchu, aby bylo Německo nuceno nakupovat americký špinavý frakovací plyn za trojnásobek ceny. Od té doby byly náklady německého průmyslu na energii v mezinárodní konkurenci osmkrát vyšší než v USA a právě kvůli nákladům na energii je naprogramován mezinárodní kolaps německého průmyslu.

Evropská unie nemá podle svých stanov právo na zdanění, ale je závislá na členských příspěvcích suverénních členských států. Může tedy provádět pouze výdaje, které schválí členské státy.

EU by se podle stanov neměla zadlužovat ani se zapojovat do státního financování, tedy podporovat zkrachovalé státy prostředky EU. Oba zákazy byly s pomocí Merkelové překročeny. Státní financování bylo ve fondu ESM nazýváno „stabilizační pomocí“, především proto, aby se zachovala italská korupce a luxus utrácení, aby se zabránilo státnímu bankrotu, který by zároveň vedl k bankrotu eurozóny.




43-8974200277/0100

Pro platby ze zahraničí: IBANCZ5601000000438974200277
BIC / SWIFT kódKOMBCZPPXXX




EU je zajímavá jen tím, že umožňuje přístup k německým fondům


A zákaz zadlužení byl porušen schválením nepředstavitelně vysokých dluhů (750 miliard eur) za blíže nespecifikovaný „New Green Deal“ a poté znovu za koronové platby, za které by EU vůbec nenesla odpovědnost, ale které si pochybně uzurpovala. nakupovat vakcíny a roušky za luxusní ceny a zavést krátkodobé pracovní výhody pro všechny země EU. Merkelová toto vše schválila a nejen že nepřípustně rozšířila pravomoci EU, ale také nenávratně poškodila vlastní zemi, protože: Německo musí ručit a zaplatit více než 26 procent za platby zkrachovalým zemím a dluhy, které na sebe vzaly . Všechny tyto výhody eura lze ospravedlnit a realizovat pouze s ekonomickou silou Německa. EU dosud neustále financovala redistribuční služby na úkor Německa a opakovaně tak pomáhala zkrachovalým státům.

Berlusconi řekl: EU je zajímavá jen proto, že vám umožňuje přístup k německým penězům!

Politbyro EU mělo ve skutečnosti chránit Německo před americkými sankcemi z vlastního zájmu, aby si Německo udrželo jako silného plátce. To, že si von der Leyenová více než loajalitu vůči Evropanům, jejichž jménem údajně vystupuje, cenila poslušnosti vůči Spojeným státům, je zřejmě dáno tím, že nebyla vůbec zvolena, ale byla jmenována vyšší mocí.

Německo navždy ztratilo svou levnou energetickou základnu


Nicméně je nepochopitelné, že EU údajně chtěla přijetím amerických sankcí Rusko ekonomicky poškodit, ale ve skutečnosti poškodila více Německo než Rusko. Rusko dokázalo energetický bojkot kompenzovat zvýšením cen a nyní má více energetických příjmů než dříve. Německo na druhou stranu navždy ztratilo svou levnou energetickou základnu. Dodatečné náklady na energii způsobují kolaps nebo emigraci jeho ekonomiky a v žádném případě již nejsou udržitelné v mezinárodní konkurenci. EU pomohla zničit ekonomickou základnu Německa a tím nejen ztratila hlavního plátce všech služeb EU, ale kvůli kolapsu Německa také svou mezinárodní bonitu.

Financování zkrachovalých zemí a souhlas Merkelové s převzetím velkých dluhů EU šokovaly všechny ekonomy v Německu a stanou se nyní potápějící se vahou nejen pro Německo, ale i pro Evropu, pokud německá ekonomika poleví a krize nevznikne jen v Německu, ale i v Evropě.



Trvalý pád Německa
  • Vyhození plynovodu North Stream, provedené z vůle Bidena, znemožnilo dodávky levného ruského plynu nejen dočasně, ale trvale.
  • Sankce proti Rusku nařízené USA a vynucené EU odřízly Německo nejen od dodávek ruského plynu, ale i od čtvrtiny veškerého dovozu surovin a způsobily tak nejen dočasnou, ale trvalou inflaci.
  • EU nejenže provedla trvalé platby zkrachovalé Ukrajině bez jakéhokoli právního základu, ale také přislíbila rekonstrukci, která bude pro členské země stát více než 700 miliard eur, aniž by tyto závazky a dluhy jakkoli podporovala.
  • Na rozdíl od německých sousedních evropských zemí německá vláda v zeleném vedení nejen odmítá stávající fosilní alternativní energii, ale i rekonstrukci nejlevnější energie (jaderná energie – i její další existence) a nejenže akceptuje neustále vysoké ceny energií, ale také kolaps  energetického systému .
  • Až dosud každá země dokázala zabránit šíleným rozhodnutím EU (jednomyslnost). Scholz ze všech lidí bojuje za většinová rozhodnutí, aby 23 přijímajících zemí mohlo volně využívat jediné čtyři čisté dárcovské země prostřednictvím EU.
  • Pokud se Německo - a s ním i EU - ekonomicky zhroutí, jihoevropské zkrachovalé země se již nemohou financovat na trhu, takže jsou nejen předlužené, ale i insolventní. Bankrot prvních členských zemí nejen roztrhá EU, ale také způsobí kolaps – pravděpodobně i zničení eura. Kolaps evropského měnového systému si vynutí nejen měnovou reformu, ale také reformu přebujelé EU.

Rok 2023 bude rokem osudovým


Současná destrukce německé prosperity způsobí nejen krátkodobý kolaps Německa, ale také zpochybní základy EU, která se mezitím zvrhla v přerozdělovací hrnec na německé náklady. „Pokud už nemůžete získat německé peníze přes EU, EU vás nezajímá“, způsobí ve většině členských zemí zklamání, hněv a boje o přerozdělování, které také donutí zeštíhlit přebujelou byrokracii EU. .

Komunita šťastných příjemců nikdy neměla prospěch z drancování hlavního dárce. Zbídačené Německo již nepodporuje EU, nepomáhá již zkrachovalým státům získávat nové úvěry, a proto se jim stalo k ničemu.

„Velká změna“, kterou záměrně přinesla semaforská koalice, nezmění jen Německo, ale i Evropu. Rok 2023 bude proto osudový.

(rp,prvnizpravy.cz,pinews,foto:arch.)


Anketa

Který z premiérů podle Vás hájí více národní zájmy své země?