Korwin-Mikke: Neexistuje žádný Tchaj-wan, existuje Čínská republika

zprávy

Janusz Korwin-Mikke, předseda strany KORWiN a člen Konfederace, se domnívá, že reakce Číny na návštěvu Nancy Pelosiové v Čínské republice na Tchaj-wanu byla přehnaná.

Korwin-Mikke: Neexistuje žádný Tchaj-wan, existuje Čínská republika
Janusz Korwin-Mikke, člen Konfederace
8. srpna 2022 - 07:20

Nancy Pelosiová, předsedkyně Sněmovny reprezentantů USA, přistála 2. srpna v Čínské republice na Tchaj-wanu a vyvolala silný odpor ze strany lidové Číny. Janusz Korwin-Mikke se k věci vyjádřil na sociálních sítích.
 
„Dovolte mi vysvětlit: Čínská lidová republika by měla především pohrozit USA přerušením vztahů za návštěvu Nancy Pelosiové na Tchaj-wanu," napsal Janusz Korwin-Mikke na sociálních sítích.

Pravicový vůdce také vysvětlil problém, kterému se v polských médiích nevěnuje pozornost: „Neexistuje žádný Tchaj-wan, existuje Čínská republika," napsal politik.
 
Mnoho uživatelů internetu začalo Korwin-Mikkemu vyčítat, že odmítá uznat Tchaj-wan, což jen ukázalo, jak málo o tom problému vědí. „Čínská republika“ je oficiální název této země – ať už to někdo uznává nebo ne. Na druhé straně, "Tchaj-wan" je ostrov."


Janusz Korwin-Mikke tvrdí, že USA provokují Čínskou republiku na Tchaj-wanu, což může vést k ostré reakci lidové Číny. Politik se přitom domnívá, že způsob, jakým čínská komunistická vláda reagovala, byl přehnaný.

Jak jsem psal: Reakce Pekingu na návštěvu Nancy Pelosiové byla přehnaná – ale nyní Čínská lidová republika přerušuje jednání s USA. Ještě jedna provokace – a diplomatické vztahy s USA budou přerušeny ve stejné situaci jako před rokem 1973, kdy se zesnulý Richard Nixon usilovně snažil tyto vztahy navázat...“ napsal předseda strany KORWiN.

(rp,prvnizpravy.cz,nczas,foto:arch.)


Anketa

Který z premiérů podle Vás hájí více národní zájmy své země?