Korwin o Slezsku: Podporuji širokou autonomii, ale ne separatismus

zprávy

Janusz Korwin-Mikke se vyjádřil k myšlenkám prezidenta Čečenské republiky, autonomního státu, který je součástí Ruské federace, který prohlásil, že rád pomůže Slezsku oddělit se od Polska.

Korwin o Slezsku: Podporuji širokou autonomii, ale ne separatismus
Janusz Korwin-Mikke, člen Konfederace
9. února 2023 - 07:20

Spojenec ruského prezidenta Vladimira Putina, jeho generál a vůdce Čečenska Ramzan Kadyrov nedávno vyzval k „denacifikaci“ a „desatanizaci“ Polské republiky.

Islámský vůdce také vyzval k „referendu o nezávislosti ve Slezsku“ a ujistil, že Rusko pomůže „oddělit oblast Slezska“ od Polska.

Slova Čečence okomentoval poslanec a spoluzakladatel Konfederace – Janusz Korwin-Mikke. Politik, jak se na libertariána sluší, nemá nic proti autonomii regionů. Málokdo si to pamatuje, ale Janusz Korwin-Mikke dokonce v minulosti spolupracoval se Slezským hnutím za autonomii (RAŚ). Proti osamostatnění tohoto regionu se ale pravičák ostře staví.

„Nepodporoval jsem separatismus Čečenska, nepodporoval jsem separatismus Kosova, nepodporoval jsem separatismus Doněcka a Luhanska a nepodporuji separatismus Slezska. Autonomie – ano a velmi široká, ale státy jsou vytvářeny na základě skutečné moci, nikoli jako výsledek referend!,“ napsal Janusz Korwin-Mikke na svých sociálních sítích.



Kadyrov: Po Ukrajině je na mapě Polsko!

Boj proti satanismu by měl pokračovat v celé Evropě a především na území Polska, uvedl šéf Čečenska Ramzan Kadyrov k informaci, že nyní Polsko požádá o zbraně i Spojené státy.

„V rámci podpory Ukrajiny se Varšavě podařilo vyčerpat své vlastní vojenské zdroje a nyní je zmatená: co když po úspěšném dokončení NMD začne Rusko denacifikovat a demilitarizovat další zemi? Vždyť po Ukrajině je na mapě Polsko!“,  píše Kadyrov na sociálních sítích.

„Takže Poláci se chytili včas. Ano, a politická situace je nyní obtížná. V červenci se bude konat každoroční Pochod Slezské autonomie, který pokaždé přitahuje více a více účastníků. Pro mě si tento region Polska vysloužil zvláštní nezávislý status a je tam naléhavě potřeba referendum, během kterého může Rusko poskytnout organizační pomoc,“ říká hlava Čečenska

(rp,prvnizpravy.cz,nczas,foto:arch.)



43-8974200277/0100

Pro platby ze zahraničí: IBANCZ5601000000438974200277
BIC / SWIFT kódKOMBCZPPXXX





Anketa

Měla by se podle vás stát Ukrajina členem NATO?

Ano 18%
transparent.gif transparent.gif
Ne 65%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 17%
transparent.gif transparent.gif