Mariupol: Téměř 1000 "milicionářů" a vojáků se vzdalo Rusům

zprávy

Podle ruského ministerstva obrany se od 16.května v ohrožené ocelárně Azovstal vzdalo téměř 1000 příslušníků neonacistických milicí Azov a ukrajinských ozbrojených sil.

Mariupol: Téměř 1000 "milicionářů" a vojáků se vzdalo Rusům
Zajatí militanti
19. května 2022 - 06:20

Přístavní město Mariupol na jihovýchodě Ukrajiny je nyní ve skutečnosti zcela pod ruskou kontrolou. Mezitím je také považována za vyčištěná tvrdě sporná ocelárna Azovstal. Podle ruského ministerstva obrany na svém kanálu Telegram  celkem 694 bojovníků z praporu Azov a ukrajinských ozbrojených sil složilo zbraně a vzdalo se ruským jednotkám za posledních 24 hodin. 29 z nich bylo zraněno.

Tím se počet militantů a pravidelných ukrajinských vojáků, kteří se údajně vzdali ruským jednotkám od 16. května, zvýšil na 959. Z nich bylo 80 zraněno a 51 potřebovalo naléhavou lékařskou péči. Lékařské péče se jim dostalo v Novoazovské nemocnici v Doněcké lidové republice.


Avšak vzhledem k tomu, že si bojovníci nechali uniknout tolik příležitostí, přestože jim byl několikrát nabídnut otevřený koridor ke kapitulaci, stojí to opravdu za to? Uvězněnímilitanti totiž vázaly jen malé části ruských jednotek, zatímco zbytek pokračoval v postupu. Nyní se ruské a čečenské jednotky Spetsnats mohou zaměřit na další města na Ukrajině, kde operují militanti Azov.

I když se to nyní mnozí odborníci ze západních médií snaží ignorovat, mezi milicionáři je také mnoho neonacistů a pravicových extrémistů.

(rp,prvnizpravy.cz,report24.foto:arch.)


Anketa

Měla by se podle vás stát Ukrajina členem NATO?

Ano 18%
transparent.gif transparent.gif
Ne 65%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 17%
transparent.gif transparent.gif