Na všem musíte vidět pozitivní stránku: I na volbách

zprávy

<< GLOSA >> Na německém webu „Jouwatch“ komentuje von Max Erdinger poslední události, tentokrát jde o referendum na Donbase. 

Na všem musíte vidět pozitivní stránku: I na volbách
Ilustrační foto
2. října 2022 - 09:01

Prohlášení číslo jedna: Německý ministr Robert Habeck má vážný problém. Spiegel cituje jeho výrok: „Jediná pravda, která přichází z Ruska, je lež".

Uznávaný odborník na psychoanalýzu komentuje jeho slova takto: „Habeck podlehl projekci. Projekce je centrální obranný mechanismus, nevědomý přenos afektů a impulsů na někoho jiného. Části vlastního já jsou podřízeny interakčnímu partnerovi v interakci zahrnující afekty a touhy – v pevném přesvědčení, že to tak člověk vnímá. Z hlediska psychoanalýzy slouží projekce k zahnání strachu a udržení sebeobrazu podle hesla: „Nechci manipulovat sám sebou, ale svým protějškem a interakčním partnerem“. Projekce jsou často důvodem dlouhodobých konfliktů v sociálních vztazích. Aby podpořil svůj názor, že Habeck je někdo, který promítl své tvrzení o Rusku, uznávaný odborník připojil koláž zelených volebních plakátů, všechny z federální volební kampaně v roce 2021.“

Prohlášení číslo dvě: Každý, kdo na Západě mluví o „falešných referendech“ v souvislosti s „Donbasem“, tak mu nejvíce smrdí z úst. Za prvé, žádný z volebních pozorovatelů neviděl, že by kdokoli se zbraní v ruce někoho nutil volit nebo zakřížkovat „správné místo“ – a za druhé, když to použije člověk ze Západu, „falešné referendum“ je také projekce. Důvodem jsou volby v USA v roce 2020, neúspěšné premiérské volby v Durynsku v únoru 2020 a průběh spolkových  voleb v roce 2021 v Berlíně. To byli falešné volby. Neexistující expert na tlamy a štětinový dobytek doporučuje: Ať každý používá zubní kartáček pro vlastní ústa.



Prohlášení číslo tři:  Pokud by ministryně zahraničí zelených nikdy nechtěla uznat vynucené hranice, tak podle neexistujícího odborníka na elektřinu a fitness by mohla začít šlapat na svém domácím trenažéru, aby vyráběla energii, kterou bude potřebovat k výrobě všech těch „zvířecích pomluv“, které by byly nutné k tomu, abychom nemuseli uznávat „vynucené hranice“.

Prohlášení číslo čtyři:  Každý, kdo má dobrou náladu a je šťastný, že jeho vlastní národ má USA za „přítele & spojence“, může také narazit na cirkulárku se šíleným smíchem. Kvůli americkému „spojenci a příteli“ se milovník německých oběžníků zbytečně nechal vtáhnout do války, která s ním neměla nic společného.

Prohlášení číslo pět: Na všem musíte vidět pozitivní stránku. „FAZ“ (Frankfurter Allgemeine Zeitung) k tomu dodal dobrý příklad jak toho dosáhnout. Pokud by se počet obětí vražd v Německu zvýšil o 500 procent, bylo by pozitivní paralelní zvýšení objasněnosti o 5 procent.

(rp,prvnizpravy.cz,jouwatch,foto:arch.)





Anketa

Ohrožuje podle vás nový migrační pakt bezpečnost naší republiky?

Ano 72%
transparent.gif transparent.gif
Ne 14%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 14%
transparent.gif transparent.gif