Nejen v Německu začalo „Freeze for Zelenskij“.

zprávy

Slogan NATO „Zmrazit pro Ukrajinu“, který by měl správně znít „Zmrazit pro Zelenského“, nyní začíná být konkrétnější. Dá se říci trochu cynicky: Lze zažít politiku nepřátelskou vůči lidem.

Nejen v Německu začalo „Freeze for Zelenskij“.
Ilustrační foto
20. listopadu 2022 - 06:20

Velký frankfurtský městský bytový podnik ABG snižuje teplotu vytápění ve svých zhruba 54.000 bytech z 22 na 23 stupňů na 20 stupňů ve dne a na 18 stupňů v noci. Stejně tomu bude v mnoha dalších městech a obcích. Od začátku zimy, která nyní zasáhla velké části Německa, to byla pro miliony lidí nová zkušenost.

Najednou jsou důsledky extrémně sebepoškozující energetické a sankční politiky pociťovány na vlastním těle, ve vlastním domově. Samozřejmě i pro ty, kterým žádné bytové družstvo neomezuje topný výkon, ale kteří se bez většího množství tepla chtějí nebo musí obejít z důvodu finanční nouze.

Všichni ostatní si klidně mohou sami vyzkoušet, jaký rozdíl to dělá místo 22 stupňů v obýváku jen 20 nebo dokonce jen 18 stupňů. To má nepřiměřeně negativní vliv zejména na děti, seniory, nemocné nebo handicapované. A pokud od nynějška mají zaměstnanci pracovat ve svých kancelářích při 19 stupních, počet nachlazení se brzy explozivně zvýší.



Slogan NATO „Zmrazit pro Ukrajinu“, který by měl správně znít „Zmrazit pro Zelenského“, nyní začíná být konkrétnější. Dá se říci trochu cynicky: lze zažít politiku nepřátelskou vůči lidem.

A to je důvod, proč některým lidem, kterým vlastně ani moc nevadilo, co dělá vláda „semaforu“ se zelenými válečnými štváči, doslova mrazí nohy. Německá solidarita s nejzkorumpovanějším režimem v Evropě, který s podporou Západu posílá na smrt statisíce Ukrajinců, jen aby se nestal neutrálním a aby respektoval a zaručoval práva etnických menšin. Nyní běží test odolnosti. A o zimě je známo, že je dlouhá…


(rp,prvnizpravy.cz,pi-news,foto:arch.)


Anketa

Ohrožuje podle vás nový migrační pakt bezpečnost naší republiky?

Ano 72%
transparent.gif transparent.gif
Ne 14%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 14%
transparent.gif transparent.gif