„Nejvyšší Ukrajinec“ prohrál darované finance ze Západu na kryptoburze

zprávy

<< GLOSA >> „Řekni mi, kde jsou peníze, kam zmizely?“ Ale pardon Marlene Dietrichová zpívala v roce 1962 o květinách. Ale teď je to o penězích, je to pravda. Takže - kde jsou?

„Nejvyšší Ukrajinec“ prohrál darované finance ze Západu na kryptoburze
Ilustrační foto
14. listopadu 2022 - 06:20

Kolektivní Západ poslal drahému Vladimirovi hromadu čerstvě vytištěných peněz na Ukrajinu a varoval ho, aby všechno pěkně utratil za zbraně, humanitární pomoc a rakety. Žádné sladkosti. A co se stalo? píše se v článku na německém webu jouwatch.

Kolektivní Západ to raději nechce vědět. Každopádně už to někdo psal. Zmizely celé náklaďáky humanitárních zásob. Obsah vagónů se pak objevil v některých obchodech, kde je nabízeli za přemrštěné ceny. To samé s válečnými zbraněmi. Na dark webu si můžete koupit javeliny, protiletadlové střely a bůhví co ještě. Mnoho z toho se objeví na mezinárodním černém trhu se zbraněmi a skončí v rukou teroristů – a nemělo by být překvapením když nějaký fanatický šílenec po vzletu ve Frankfurtu sestřelí letadlo s "FIM-92 Stinger". Je to rychlé - dvakrát rychlejší než zvuk.

Nyní „ expres.at “ přišel se žhavým příběhem. Titulek: „ Kritika Zelenského: Finanční prostředky na pomoc zničeny během bankrotu kryptoburzy FTX. V upoutávce pak: „ V březnu ukrajinská vláda pod vedením Vladimira Zelenského hrdě představila nový způsob navyšování darů: Kryptoburza FTX by měla vydělat více ze 100 milionů – nyní je FTX v bankrotu. Podezření: Obrovské sumy peněz na pomoc jsou pryč. “ – No tak co. To je opravdu smutné. Doufejme, že alespoň pár lidí zbohatlo v době, kdy FTX zkrachovala.

V pořadu "Hal Turner Radio Show" je online vzneseno vážné obvinění: Ukrajina prý nejen ‚krátkou dobu‘ spekulovala na kryptoburzu FTX s penězi na pomoc, ale také ‚měla dlouhodobě investovat miliardy do FTX – včetně údajně obrovských částek z americké vojenské pomoci. Současné podezření, které by nyní mohlo tížit i ukrajinského prezidenta Vladimíra Zelenského: Ukrajina prý spekulovala na kryptoburze FTX s finančními prostředky určenými na válku proti Rusku – a nyní je vše ztraceno. Mimochodem: zakladatel FTX Sam Bankman-Fried byl v letech 2021–2022 druhým největším samostatným dárcem Demokratům s celkovými dary 39,8 milionu dolarů.". Mluví se o tom, že se FTX stane obětí hackerského útoku. Zákazníci by své prostředky hromadně vybírali. To zní hodně americky. Existuje také přetrvávající fáma, že hackeři ukradli hlasy republikánům během Midterms – a ne poprvé.

„Manager Magazin“ zná více podrobností: „ Podle zasvěcených lidí údajně z FTX zmizela nejméně jedna miliarda dolarů v zákaznických prostředcích. Bankman-Fried tajně převedl 10 miliard dolarů v klientských fondech z FTX do své vlastní obchodní společnosti Alameda Research, řekli v sobotu agentuře Reuters dva lidé obeznámení s touto záležitostí. Část této částky zmizela. Insideři, kteří donedávna zastávali vedoucí pozice ve FTX, odhadli chybějící částku mezi 1 miliardou a 2 miliardami dolarů. Finanční mezera vyplynula z dokumentů, které Bankman-Fried minulou neděli zpřístupnil ostatním manažerům FTX. "



Není to úžasné, jak to všechno do sebe zapadá? Plán „nejvyššího“ Ukrajince byl použít FTX k ještě více nezajištěných příslibů k platbě nezajištěných krypto spekulací, které byly následně přeměněny zpět na barevné peníze – a uložit je do Ukrajinské národní banky. Protože za spoustu nezajištěných peněz lze získat mnohem více zbraní a pomocných prostředků než za málo nezajištěných peněz. To bylo chytré myšlení. A teď to nevyšlo. S více zbraněmi se jich mohlo na černém trhu prodat více, například za cennosti, jako je zlato.

Přeměna vzduchu na bohatství nikdy nefungovalo. Ale zůstává to vzrušující. Jak dlouho bude trvat, než se stane všeobecně uznávaným, že z komika nebo dementního člověka nelze snadno udělat prezidenta? Když pak dojde k poznání, že už neexistují ani „západní hodnoty“, které měl hájit původní Oberukrainer, věci se zvrtnou. Jen mě napadlo: není ta německá zlatá rezerva vlastně také uložena v USA? Pro naši "bezpečnost"? - Myslím, že ano. To je dobrá věc. Protože USA se jaderného pekelného ohně bát nejspíš nemusí – a v této zemi by stejně jen roztál a stékal do kanálu. Lepší, aby zůstala pevně v Americe.

(rp,prvnizpravy.cz,jouwatch,foto:arch.)


Anketa

Měla by se podle vás stát Ukrajina členem NATO?

Ano 18%
transparent.gif transparent.gif
Ne 64%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 18%
transparent.gif transparent.gif