Německý poslanec: Zelenskij může být souzen jako válečný zločinec

zprávy

<< VIDEO >> Německý Bundestag ve čtvrtek jednal o 30.výročí Mezinárodního trestního tribunálu pro bývalou Jugoslávii.

Německý poslanec: Zelenskij může být souzen jako válečný zločinec
Robert Farle, poslanec Bundestagu (AfD)
27. května 2023 - 04:20

Během čtyř jugoslávských válek v 90.letech byly spáchány četné válečné zločiny – deviantní popravy válečných zajatců všemi stranami konfliktu, které byly zdokumentovány na videokamery.

Soud s takovými válečnými zločiny je správný a důležitý, zejména proto, aby se předešlo budoucím zvěrstvům. To je aspekt, který by se neměl podceňovat. Protože ani ve válečných situacích neexistují právní vakuum.

Závěrem je, že soudní procesy v Jugoslávii lze také považovat za úspěch, protože zločinci ze všech stran byli odsouzeni Mezinárodním trestním soudem.

Civilizační pokrok je patrný i z toho, že v současném ukrajinském konfliktu se obě válčící strany snaží co nejvíce chránit civilní obyvatelstvo a za druhé oproti jugoslávským válkám nelze nalézt žádné zdokumentované válečné zločiny.

Co je ale naléhavě potřeba vyšetřit, jsou okolnosti masakru v Buči, který mají na svědomí Rusové, v nichž zůstává mnoho otázek nezodpovězených, zejména kdo je vlastně zodpovědný za zabité civilisty.

Putin je v tisku odsuzován jako porušovatel mezinárodního práva s ohledem na vedení útočné války, ale na jedné straně není zmíněna historie konfliktu v letech 2014 až 2022 a na druhé straně skutečnost, že zločin agrese nelze stíhat z Haagu - a nejinak tomu bylo naposledy na popud USA, které to ve stanovách Mezinárodního soudního dvora výslovně vyloučilo.



Šéf ukrajinské rozvědky Kyrylo Budanov pro London Times přiznal, že nechal zavraždit proruské novináře. Oblíbeným příkladem toho je dcera ruského filozofa Alexandra Dugina.


Poslanec Robert Farle (AfD) jasně řekl, že pokud bude možné prokázat, že prezident Zelenskij vydal rozkaz k těmto pokusům o atentát, musel by být sám Zelenskij souzen jako válečný zločinec před Mezinárodním trestním soudem, stejně jako srbský prezident Slobodan Miloševič.


(rp,prvnizpravy.cz,pinews,foto:arch.)




43-8974200277/0100

Pro platby ze zahraničí: IBANCZ5601000000438974200277
BIC / SWIFT kódKOMBCZPPXXX





Anketa

Který z premiérů podle Vás hájí více národní zájmy své země?