P.C.Roberts: Kreml se nikdy nepoučí

zprávy

Slabé reakce Kremlu na provokace nadále povzbuzují Západ, aby Rusku předkládal další a nebezpečnější provokace. 

P.C.Roberts: Kreml se nikdy nepoučí
Paul Craig Roberts, americký publicista
17. května 2022 - 03:20
 
Je nezodpovědné, aby Washington a washingtonské loutkové státy NATO provokovaly Rusko.   Ale když Západ vidí slabost v Kremlu, je těžké se ovládnout.   Západ nyní ruské hrozby odmítá jako výtržnosti.  V důsledku toho se Západ posunul od provokace k agresi. S dodávkami zbraní a diplomatickou podporou se Západ stal de facto bojovníkem spojeným s Ukrajinou proti Rusku.

Kreml nyní čelí mnohem rozšířenější hranici s NATO z vyhlídky na Finsko, s jeho dlouhou hranicí s Ruskem a blízkostí Petrohradu, vstupu do NATO.   Finsku za současné situace nehrozí ruský útok, ale bude, pokud Finsko vstoupí do NATO.   Vstup do NATO znamená, že Finsko bude nukleárním cílem, což v současnosti země není.   Je zřejmé, že pokud Finsko vstoupí do NATO, bezpečnost Finska se zhorší.

Tak proč se přidávat?



Nejzřetelnější odpovědí je, že Washington zaplatil finským vůdcům, aby zvýšili tlak na Kreml tím, že vstoupí do NATO.   Mám dobrý důvod tomu věřit.   Před lety jsem byl v Pentagonu v kanceláři velmi vysokého úředníka, kterému byla nabídnuta důležitá schůzka.  Využil jsem příležitosti zeptat se na něco, co mě už dlouho mátlo.  Ptal jsem se, jak se Washingtonu daří přimět zahraniční vlády, aby podporovaly zájmy Washingtonu na úkor svých vlastních zemí? „Peníze," řekl vysoký představitel Pentagonu.   „Myslíš zahraniční pomoc," řekl jsem.  „Ne," řekl úředník, „dáváme politickým vůdcům tašky plné peněz.  My je máme a oni se k nám hlásí."

Jak jinak vysvětlit zájem Finska a Švédska po tolika letech neutrality o vstup do NATO, než jen hromady peněz vyplácených finským a švédským vůdcům?

Ani jedné zemi nehrozí útok z Ruska. Kolik amerických dolarů potřebovali lídři těchto zemí, aby se rozhodli prodat své země za špinavý zisk?

Prodej proběhl nejen ve Finsku a Švédsku. Pokud tyto koupené a zaplacené vlády vstoupí do NATO, tak prodaly celý západní svět.  To by mělo být jasné i ruským liberálům, kteří handicapují existenci Ruska jako suverénního národa, že západní svět hodlá udělat to, co američtí neokonzervativci prohlásili za hlavní cíl americké zahraniční politiky: Zabránit zrodu soupeře, který má dostatečnou sílu omezit hegemonii USA.

Proč po třech desetiletích, kdy byla tato doktrína prohlášena za „hlavní cíl americké zahraniční politiky“, ji Kreml nepochopil?

V tuto chvíli by i liberálové v Kremlu měli pochopit, že západní svět je permanentní nepřítel, nebezpečnější než Třetí říše.  Když budou ruští liberálové nuceni čelit této skutečnosti, budou stále ochotni vyměnit ruskou suverenitu za přijetí Západem?


Ruská vláda je velmi zvláštní vláda. Kreml léta toleroval oligarchy z Jelcinovy éry, kteří kradli ruský majetek. Dnes ruská vláda nadále poskytuje svým smrtelným nepřátelům energii a strategické nerostné suroviny, aby mohli vést válku proti Rusku. Ředitel ruské centrální banky nechal rezervy centrální banky na nestřeženém regálu, kde je mohl Západ ukrást.  Putin má stále ve funkci některé, kteří nastolili systém oligarchů, který připoutal Rusko v podřízené roli k západnímu finančnímu kapitálu.

Ruská vláda povolila Georgi Sorosovi a jeho organizacím působit v Rusku, financovat a vymývat mozky ruské mládeži proti jejich vlastní zemi. Ruská vláda povolila západním mediálním organizacím svobodu popouzet ruský lid proti jejich vlastní vládě.

Kreml si podřízl hrdlo, aby dokázal, jak je demokratický.

Není divu, že se ruské vládě nepodařilo přesvědčit Západ, že provokovat Rusko znamená smrt a zničení pro ty, kdo provokují. Toto strategické selhání Kremlu znamená, že stále se zhoršující provokace jsou předurčeny k tomu, aby přitlačily Rusko zpět ke zdi. V tu chvíli atomovky vybuchnou.  

Naprostá a naprostá hloupost lidské rasy nutí člověka se divit, proč Bůh dal nadvládu nad zemí lidstvu, nejmenší inteligenci tohoto druhu.

(rp,prvnizpravy.cz,pcroberts,foto:arch.)





43 - 9274490247 / 0100

Pro platby ze zahraničí: IBANCZ6201000000439274490247 
BIC / SWIFT kódKOMBCZPPXXX





Anketa

Ohrožuje podle vás nový migrační pakt bezpečnost naší republiky?

Ano 72%
transparent.gif transparent.gif
Ne 14%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 14%
transparent.gif transparent.gif