P.C.Roberts: NATO je účastno přímé intervence proti Rusku

zprávy

Vyjasnění: V tomto článku uvádím, že dle neokonzervativní Wolfowitzovy doktríny o vedoucím světovém postavení USA, má Kreml jen dvě možnosti.

P.C.Roberts: NATO je účastno přímé intervence proti Rusku
Paul Craig Roberts, americký publicista
27. června 2022 - 04:20

Buď se Rusko vzdá své suverenity, nebo se Západu postaví a Západ zničí. Jiné alternativy Rusko nemá a celý svět by měl toto pochopit, „Nedoporučuji Rusku, aby zničilo Západ. Jen zdůrazňuji, že už po tři desetiletí dává Západ Rusku na vědomí, že pro něj zbývá jen tento úzký výběr možností. Putin sám si na to už mnohokrát stěžoval a mě udivuje, že západní komunita, zabývající se zahraniční problémy, dala vůbec kdy svůj souhlas s prováděním  politiky, která zahnala mocnou nukleární mocnost, jakou Rusko samozřejmě je, do takovéhoto trvalého a nezáviděníhodného postavení.

Tato politika samozřejmě pokračuje. Nyní zde máme Litvu, která Rusku blokuje přístup k jedné části svého území. Což je šílené a jen potrzuje ruské závěry, že jen síla může Západ zkrotit.

Cílem Washingtonu je širší válka

Jak jsem už napsal mnohokrát, nemůže být operace Kremlu na Ukrajině omezená. Washington nic takového totiž nepřipustí. Už ji rozšířil a bude ji rozšiřovat i nadále. Šílení neokonzervativci, kteří řídí americkou zahraniční politiku, přinutili malou bezmocnou Litvu, aby porušila svou dosavadní dohodu s Ruskem o jeho přístupu ke Kaliningradu přes litevské úrzemí, na což Rusko pohrozilo Litvě svým ultimátem. A imbecilní mluvčí amerického ministerstva zahraničí Ned Price označil toto ultimátum za „vzteklounství“ s dodatkem, že Washington Litvu podporuje. Kdyby řekl, že Washington seje válku, bylo by to totéž.

Konflikt na Ukrajině postupuje pomalu, protože jde o válku vedenou v oblastech s ruským osídlením, které k Ukrajině připojili sovětští vůdcové. Ruské jednotky bojují s rozkazem minimalizovat smrt a ničení v Donbasu, z něhož jsou ukrajinské síly vytlačovány a ničeny, při čemž oblastem s hustší ruskou populací se ruské jednotky vyhýbají vůbec.

Svět  ještě neviděl takovou bezohlednost, jakou Washington a NATO dnes demonstrují. Podlí a totálně zkorumpovaní Demokraté potřebují  válku na to, aby se lid semkl kolem vlády a aby se zabránilo porážce Demokratů ve volbách. A ve svém dychtění po moci společně s prodejnými médií válku rozšiřují. Což je nebezpečné i s ohledem na prohlášení ruské vlády o tom, že Rusko na svém vlastním území válku už nikdy nepovede.

Zaráží i víra lidí v Kremlu o tom, že jejich intervence v Donbasu by mohla být omezená. Docela jako by nebrali Wolfowitzovu doktrínu vážně. Měli by se jí ovšem naučit nazpaměť a opakovat si ji každé ráno hned po probuzení. A nejen oni, ale celý svět.

Ta otázka visí dnes ve vzduchu. Nezajde Západ ve svém současném tlaku na Rusko příliš daleko?


Přečtěte si tato prohlášení a rozhodněte sami:

Mluvčí Kremlu Dimitrij Peskov: „Rozhodnutí Vilniusu je bezprecedentní a je porušením všeho i čehokoliv“.

Mluvčí ruského ministerstva zahraničí Maria Zacharovová: „Provokativní akce Vilniusu jsou porušením jeho mezinárodních zavazků, které dovolují tranzit nákladů mezi Ruskem a Kaliningradem. Jde o rozhodnutí „otevřeně nepřátelské“, a jestliže je Litva okamžitě neodvolá, vyhrazuje si Rusko právo „chránit své národní zájmy“.

Vedoucí komise Ruska pro obranu státní suverenity Andrej Klimov prohlásil, že akce Litvy je aktem „přímé agrese“ proti Moskvě, a že pokud EU nepřivede svůj členský stát k pořádku, bude mít Rusko za to, že má volnou ruku k „vyřešení problému tranzitu do Kaliningradu, vytvořeném Litvou, jakýmikoli prostředky, které si vybere“.

Washington a jeho evropské loutky záměrně konflikt mezi Litvou a Ruskem provokují

Rusko svůj postoj přitvrzuje

Šílení neokonzervativci, kteří řídí americkou zahraniční politiku, nás vedou do nukleární války (Kreml)

Rusko už nikdy nebude důvěřovat Západu (Kreml), viz: https://www.rt.com/russia/557570-russia-never-trust-west/

https://www.rt.com/russia/557547-putin-nuclear-missile-sarmat-deployment/

https://www.rt.com/russia/557539-putin-deployment-s-500-defense-systems/

Neznám jediný důvod, který by mohl Rusko a Čínu vést k tomu, aby svoji suverenitu a své zájmy podřídily Washingtonu. Toto totálně nerealistické očekávání neokonzervativců vede k Armagedonu.

(rp,prvnizpravy.cz,pcroberts, vybral a přeložil Lubomír Man,foto:arch.)



Anketa

Ohrožuje podle vás nový migrační pakt bezpečnost naší republiky?

Ano 71%
transparent.gif transparent.gif
Ne 14%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 15%
transparent.gif transparent.gif