Pentagon vytvoří „ukrajinské velení“

zprávy

Ukrajinská vláda reagovala na ruskou formální anexi čtyř východních a jižních regionů Luhansk, Doněck, Cherson a Záporoží podáním „urychlené“ žádosti o formální vstup do NATO .

Pentagon vytvoří „ukrajinské velení“
Pentagon
3. října 2022 - 02:20

Jak jsem již mnohokrát řekl, neuvážená omezená vleklá kampaň Kremlu se stále rozšiřuje do třetí světové války, píše v komentáři Paul Craig Roberts.

Jak jsem říkal znovu a znovu, pomalá omezená vojenská operace Kremlu je fatální chybou, která vede k širší válce. Operace, která měla být dokončena za týden, je nyní v sedmém měsíci a zdá se, že je předurčena k pokračování donekonečna, protože Kreml nedělá nic, co by narušilo válečné úsilí ukrajinské vlády nebo nekonečné dodávky zbraní, které Západ chrlí na Ukrajinu.  


Dlouhotrvající konflikt umožnil západní propagandě vykreslit ruskou armádu jako neúspěšnou a přesvědčit západní činitele, že Rusko může být na Ukrajině poraženo.   Toto přesvědčení vedlo ke stále většímu zapojení západních států.

S vytvořením „Ukrajinského velitelství“ Pentagonem se přibližujeme k nasazení amerických jednotek. Ve skutečnosti jsou již zapojeny americké vojenské síly.   Cvičí ukrajinské vojáky v evropském velitelství americké armády v německém Wiesbadenu, čímž zavazují Německo k intervenci na Ukrajině. Američtí vojenští pracovníci poskytují informace o cílení ukrajinských útoků na ruské pozice.   Navzdory rostoucímu zapojení USA/NATO se Kreml drží ve své omezené operaci, která je nebezpečná svým selháním a špatným odhadem, protože ruské liknavé snažení přesvědčilo Západ, že Kreml nemá žaludek na skutečný konflikt, a povzbudil Washington, aby přijal další krok k vyslání vojáků vytvořením „ukrajinského velitelství“.



Putinův důraz na legalismus by mohl být zkázou Ruska.   Kreml se mohl ukrajinskému konfliktu vyhnout tím, že by v roce 2014 udělal to, co dělá, opožděně, v roce 2022 – přijal žádost Rusů z Donbasu o navrácení do Ruska.   Kreml se mohl vyhnout vojenskému závazku USA/NATO vůči Ukrajině tím, že by Ukrajinu vyřadil dříve, než Západ stačil zareagovat.

Hrubé chyby něco stojí a náklady na chyby Kremlu se vyvíjejí v přímý konflikt mezi americkými a ruskými vojáky.


(rp,prvnizpravy.cz.pcroberts,foto:arch.)


Anketa

Měla by se podle vás stát Ukrajina členem NATO?

Ano 18%
transparent.gif transparent.gif
Ne 66%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 16%
transparent.gif transparent.gif