Rozšíření ruské říše je definitivní

zprávy

V neděli po poledni se objevily v ruském imperiálním prostoru informace, že ústavní soud rozhodl uznat smlouvy o začlenění Doněcké a Luhanské lidové republiky, Chersonské a Záporožské oblasti do Ruska jako v souladu s ústavou.

Rozšíření ruské říše je definitivní
Ilustrační foto
2. října 2022 - 18:10

Publicista František Roček upozorňuje: Zpráva na webových stránkách soudu uvádí, že v souvislosti s žádostmi ruského prezidenta Vladimira Putina přijal Ústavní soud usnesení č. 36-P o kontrole ústavnosti smlouvy mezi Ruskou federací a DLR, usnesení č. 37-P - dohoda s LLR, usnesení č. 38-P - Záporoží a usnesení č. 39-P - Chersonská oblast.

Jak vyplývá z textu usnesení Ústavního soudu, Doněcká a Luhanská lidová republika jsou součástí Ruska v postavení území s ruštinou jako státním jazykem. Regiony Cherson a Záporoží, jak vyplývá z usnesení, si zachovávají svůj status - jsou zahrnuty jako samostatné subjekty s jejich současnými názvy.

Tím je potvrzeno to, čemu se diví nějací političtí zvrhlíci na západě, že 30. září byly podepsány dohody o přistoupení DLR, LLR, Záporoží a Chersonu k Rusku. Rozhodnutí bylo přijato na základě výsledků referend, která se konala od 23. do 27. září.

Předseda Státní dumy Vjačeslav Volodin uvedl, že dolní komora parlamentu v pondělí 3. října zváží návrhy na ratifikaci smluv o začlenění Doněcké a Luhanské lidové republiky, Chersonské a Záporožské oblasti do Ruska. Zvážit znamená přijmout, protože ve vedení Ruské federace je o tom shoda.

Bývalý americký poradce pro národní bezpečnost Zbigniew Brzezinski kdysi popsal Ukrajinu jako "geopolitický střed" Eurasie, ústřední pro americkou i ruskou moc. Vzhledem k tomu, že Rusko považuje v současném konfliktu oblast za životně důležitou pro bezpečnostní zájmy, jedná se o definitivní rozhodnutí.

Byly podepsány dohody o připojení čtyř regionů k Rusku

Mediálně – politické kecy neutrálního typu zní ve smyslu, aby jak USA, tak Rusko projevily zdrženlivost dříve, než udeří katastrofa. Ale pro USA by udrženlivost sama znamenalo katastrofu, protože hecuje va bank. Brzezinsky se obával, že by se neměl objevit žádný euroasijský vyzyvatel, který by mohl ovládnout Eurasii a tím také zpochybnit globální výsadní postavení USA. Ale globální postavení USA ji ztratily. Rusko, Čína a jejich ekonomičtí spojenci se o to postarali. USA se to snaží na poslední chvíli zvrátit.

Milovníci masakrů doufají, že Rusko proti ukrajinské frontě použije to, co použily USA ve Vientamu. Teprve potom začne ta správná psina.

Prozatím jsou ruské chyby při ofenzívě nečitelné, v podstatě v jiných podmínkách připomínají chybné kalkulace USA v Afghánistánu a v Iráku.

(rp,prvnizpravy.cz,foto:arch.)


Anketa

Měla by se podle vás stát Ukrajina členem NATO?

Ano 18%
transparent.gif transparent.gif
Ne 65%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 17%
transparent.gif transparent.gif