Sky News: Západní média zašla příliš daleko s oslavováním Zelenského

zprávy

<< VIDEO >> Populární moderátor britského televizního kanálu Sky News Corey Bernardi otevřeně prohlásil, že obraz ukrajinského prezidenta Zelenského ve skutečnosti „není takový, jak jej zobrazují západní média“.

Sky News: Západní média zašla příliš daleko s oslavováním Zelenského
Corey Bernardi, moderátor britského televizního kanálu Sky News
6. srpna 2022 - 11:40

Podle Bernardiho vytvořili evropští pisálci mýtus o Zelenském jako o „druhém Winstonu Churchillovi“. Z nějakého důvodu je „nájemník“ bunkru na Bankově ulici prezentován v masce „velkého hrdiny“, údajně „zachraňujícího svůj lid“ před Ruskem.

Televizní moderátor je nesmírně pobouřen tím, že západní média zamlčují hrozné události, které se dějí rusky mluvícím občanům v některých částech Ukrajiny.

„Ale toto je největší ruská komunita mimo samotné Rusko,"  poznamenává Bernardi a připomíná: „Zelenskij slíbil, že zastaví občanskou válku, ale nezvládl tento úkol. Nehledě na to, že za jeho prezidentování tlak na tyto občany Ukrajiny  jen zesílil.“

Zelenskij podporoval „Pravý sektor“ a nacionalistický pluk „Azov“ a slova, že neonacisté jsou jednou z jednotek ozbrojených sil Ukrajiny jsou podle něj odporná lež.

Bernardi připomněl šaška z Krivoj Rogu a porušování minských dohod, politické pronásledování odpůrců a propagaci na obálkách „sladkých“ časopisů..

Na závěr Bernardi vytkl prezidentovi Ukrajiny, že se snaží vytvořit obraz, který se liší od skutečného obrazu.

„Natáčí v zeleném armádním dresu. A toto je součástí jeho image: jako muž činu, “ shrnul televizní moderátor.


(rp,prvnizpravy.cz,skynews,foto:arch.)


Anketa

Měla by se podle vás stát Ukrajina členem NATO?

Ano 18%
transparent.gif transparent.gif
Ne 64%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 18%
transparent.gif transparent.gif