Trump chce vyjednat mírovou dohodu. V sázce je celý svět

zprávy

„Buďte strategičtí a chytří, vyjednejte nyní dohodu. Obě strany ji potřebují a chtějí. V sázce je celý svět,“ prohlásil exprezident USA Donald Trump.

Trump chce vyjednat mírovou dohodu. V sázce je celý svět
Exprezident USA Donald Trump
29. září 2022 - 12:07

Exprezident USA Donald Trump se nabídl, že zakročí a kvůli Nord Streamu zprostředkuje mírovou dohodu mezi Ruskem, Ukrajinou a USA. Na svém twitteru s odkazem na slova právě Donalda Trumpa o tom informoval editor Jack Posobiec.

Podle slov Donalda Trumpa by mělo vedení Spojených států zůstat chladné a klidné – pokud jde o sabotáž plynovodu Nord Stream. „Jedná se o velkou událost, která by neměla znamenat velké řešení, alespoň zatím ne,“ poznamenává Trump.

„Katastrofa Ruska a Ukrajiny se nikdy neměla stát a rozhodně by se nestala, kdybych byl prezidentem,dodal Trump a podotkl, aby se situace nezhoršovala kvůli výbuchu plynovodu. 


„Buďte strategičtí, buďte chytří, vyjednejte nyní dohodu. Obě strany ji potřebují a chtějí. V sázce je celý svět,“ poznamenal Trump a nabídl se, že by mohl být tím, kdo by o ní jednal.

Plynovody Nord Stream 1 i 2 v Baltském moři byly poškozeny. Švédská premiérka Anderssonová včera uvedla, že poškození plynovodu Nord Stream je zřejmě úmyslný čin. Kreml však obvinění, že stojí za sabotáží Nord Streamu, označil dnes za absurdní. Plyn bude unikat nejméně týden. NATO chce zostřit ochranu infrastruktury. 

(böhm, prvnizpravy.cz, foto: arch.)


Anketa

Ohrožuje podle vás nový migrační pakt bezpečnost naší republiky?

Ano 81%
transparent.gif transparent.gif
Ne 10%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 9%
transparent.gif transparent.gif