Ukrajinská proxy válka je pro Západ nekonečnou černou dírou

zprávy

Ne, nedojde k žádnému vyjednanému urovnání americké zástupné války proti Rusku., protože jaký má smysl vyjednávání Rusů s Ukrajinci , když jsou to USA a Spojené království, kdo střílí?

Ukrajinská proxy válka je pro Západ nekonečnou černou dírou
Ilustrační foto
29. listopadu 2022 - 07:20

Rusové se již na jaře pokusili o kompromis v Istanbulu, když zničili většinu letectva a námořnictva UAF a velkou část jeho systému protivzdušné obrany. Ukrajinci byli ochotni akceptovat ruské podmínky. USA řekly ne!píše se na webu Southfront.

Nyní budou Rusové pokračovat v tom, co je označováno za kampaň proti terorismu, dokud nebudou mít plnou kontrolu nad západní Ukrajinou . Neexistuje žádný jiný způsob, jak zajistit, aby mohli dosáhnout svých původních cílů – demilitarizace – zničení vojenských zdrojů západní Ukrajiny – včetně elektrické infrastruktury, která je podporuje – a denacifikace , identifikace a dopadení neonacistů/fašistů spolu s pořádáním tribunálů pro zločiny. proti lidskosti. Opakovaná ukrajinská zvěrstva učinila spravedlnost politickou nutností.

Začlenění zpět do Ruské federace je jedinou schůdnou možností, která ochrání životy a živobytí obyvatel země.

Historicky byla Ukrajina vždy součástí Ruska. Dnes je to jen kolonie USA. Jakési slovanské Portoriko.

Původní dvojité cíle Ruska, demilitarizace a denacifikace, vždy implikovaly tento třetí konečný cíl – logický důsledek prvních dvou – obvykle přehlížený – ale zásadní pro pochopení toho, co Rusko dělá: Ukrajina musí zemřít, má-li znovu žít.

„Konsolidace“ znamená vzít Ukrajinu rozbitou americkým vměšováním a ožívajícím fašismem a poskládat jednotlivé kusy zpět dohromady.

V Rusku Putin vzal střípky rozbité země a roztříštěných kultur a dal je zase dohromady. Nyní vidíme, že se Rusko opravuje – staví na svých úspěších doma, s vyvíjejícím se sociálním a kulturním konsensem – zdola nahoru – řízený tvrdohlavým, konzervativním, ale různorodým obyvatelstvem spíše než firemní propagandou, shora dolů jako na Západě. odrážející agendu tamních oligarchů.

Gilbert Doctorow píše: Tlak na pana Putina je ze strany jeho vlastních vlasteneckých příznivců a předčasného příměří pro jednání právě teď by mohlo vést k občanským nepokojům v Rusku. … Mezitím zdiskreditovaný ruský liberalismus s sebou stahuje závazek k volnému trhu v zájmu efektivnější válečné výroby. Vážně se mluví o znovuzavedení pětiletých plánů.  

Kdyby Putin letos v únoru vyhlásil mobilizaci, vždy skeptická veřejnost by se postavila na odpor. Teď jsou věci ale jinak.

Tolik lidí na Západě věří, že Putin je „diktátor“ a „nástroj oligarchů“, i když,  jak někdo může být diktátorem A „nástrojem“ někoho jiného.

Pepe Escobar píše: … mezi lety 1991 a 1999 byl ekvivalent současného veškerého domácího bohatství Ruska ukraden a převezen do zámoří, většinou do Londýna. Nyní se stejní obvyklí podezřelí snaží zničit Rusko sankcemi, protože „nový Hitler“ Putin zastavil rabování

Nikdo na Západě nesrovnává Putina s někým. kdo podporuje právo. Spíše je charakterizován jako zločinec nízké úrovně – násilník. Přesto je z vůdců nejvíce legalistický a právní.

Putin si uvědomil, že ruský sociální a ekonomický vývoj vyžaduje stabilitu – a právní stát. Nejzkorumpovanější oligarchové šli do vězení nebo uprchli ze země. Zbytek musel vydržet. Pokud by země prosperovala, mohli by prosperovat. Ruští oligarchové rozhodně neradi pracovali pro stát – ale neměli na výběr. Ti, kteří přežili a prosperovali, tak činili, aby zajistili kontinuitu a služby.

Pak přišly sankce; konečně válka – prováděná západními oligarchy – existenční výzvy, které dále oslabily ruskou oligarchii a posílily ruskou většinu.

Je příznačné, že hlavní Putinovou opozicí v Rusku je komunistická strana – která je silná, protože – stejně jako lidé ve východním Německu stále častěji – mnoho starších lidí se ohlíží za výhodami socialismu v dobách SSSR a mluví o nich.

Navzdory tomu, co si Doctorow myslí, válka nezdiskreditovala „ruský liberalismus“, který ve své současné podobě přijímá sociální demokracii i kapitalismus – pouze ruský neoliberalismus , který podporuje chamtivost a osobní zisk – a samozřejmě západní „vyprávění“. “.


Ve válce, kdy je každý ohrožen a základní morálka je nezbytná pro přežití, vyžaduje pozornost k lidským potřebám a obětem. Válka Západu proti Rusku, která začala před lety sankcemi a psychopaty, vedla vývoj Ruska. Země je nyní autarkická, v zásadě soběstačná, podezřívavá vůči západním hodnotám a buduje nové ekonomické cesty do světa prostřednictvím spojenectví s Čínou, Indií a stále se rozšiřující a mocnou sítí zemí BRICS. Zatímco Západ selhává a machruje, Rusko je ve hře.



Ukrajina jako ruská republika

Pokud má být Ukrajina znovu vybudována, její budoucnost spočívá v Rusku. Konsolidace nebude znamenat jen novou federativní republiku, vedle Donbasu, Luhanska a oblastí východní Ukrajiny; bude to znamenat návrat k parlamentní demokracii a pluralismu pro Ukrajinu jako celek.

Region se opět může stát jádrem Ruska jako federace, oživené a prosperující díky obchodu s Eurasií a BRICS – jako západní centrum BRI.

Lidé na západní Ukrajině mají samozřejmě stejně vymyté mozky jako Němci nebo Japonci v roce 1942. Co s tím? V masových společnostech je velké vymývání mozků stáda jedním směrem. Můžete změnit směr stáda. Krávy o tom nevědí ani je to nezajímá, dokud mohou sežrat trochu trávy. Když dostanou hlad – nebo strach – máte problémy. Stádo nemá mozek; jen vnitřnosti.

V době psaní tohoto článku bombardování primární i sekundární energetické infrastruktury na západní Ukrajině zhaslo světla po celé zemi, včetně těch malých, které vám říkají, že máte zapnutý internet. Ani voda. Stádo je vystrašené, bojí se a má hlad. Bude tuhá zima – vylidní západní Ukrajinu až o 5 nebo 6 milionů, určitě jeden nebo dva, a lidé se budou stěhovat na západ, aby se připojili ke globální protiruské ukrajinské diaspoře.

Ti, kteří se dostanou ven, budou pravděpodobně první bohatí – privilegovaní lidé se zdroji k útěku.

Odhady ukazují, že z uprchlíků v Rakousku se 70 % identifikuje jako vyšší střední třída nebo lepší . Ze 450 ukrajinských poslanců zůstává na Ukrajině pouze 90.

Přesto tito lidé dostávají výhody jako „uprchlíci“. Někteří z nich to samozřejmě potřebují – ale americká pomoc má tendenci nakrmit hladovějící bohaté, kteří prostě musí mít svůj kaviár. Je to americký způsob, jako korporátní socialismus.

V určitém okamžiku se budou Evropané pracující třídy také ptát, proč nedostávají kaviár. Pokud to vím já a vy to víte – pak to vědí i Rusové.

Jak píše Yves Smith z Naked Capitalism : „Obě strany se ve svých pozicích nulově překrývají, což znamená, že neexistuje žádný základ pro diskuse. A jednou z největších překážek jakéhokoli urovnání, kromě toho, že by Rusko nakonec diktovalo podmínky, je vůdce, kterého kolektivní Západ postavil na piedestal: Zelenskij s dodatečným nákladem jeho banderitského vnitřního kruhu. V sázce je mužnost NATO a není vidět, že prohraje s Ruskem.

Kromě toho, že „vyjednávání“ znamená, že obě strany musí mít co nabídnout a Západ nemá nic, „mužství NATO“ není problémem. Evropa ztratila své koule před lety – stejně jako ve skutečnosti USA.

Rusové už zkoušeli vyjednávat. Jmenovalo se  to Minsk. Když to selhalo, pokusili se o další rozhovory a doufali v něco jiného. I ty selhaly.

USA nejsou vyjednavačem. Šílenství je opakování stejné chyby a doufání v jiný výsledek. Lidé to rádi citují axiomaticky, zatímco to v praxi ignorují. Nejprve musíte uznat chybu. Ale lidé na Západě nežijí v reálném světě. Hegemon je starý muž uzavřený ve smyčce virtuální reality vytvořené jeho vlastní propagandou.

(rp,prvnizpravy.cz,southfront,foto:arch.)




43-8974200277/0100

Pro platby ze zahraničí: IBANCZ5601000000438974200277
BIC / SWIFT kódKOMBCZPPXXX





Anketa

Měla by se podle vás stát Ukrajina členem NATO?

Ano 18%
transparent.gif transparent.gif
Ne 65%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 17%
transparent.gif transparent.gif