Zelenskij se dohodl s Poláky na „řezu“ Ukrajiny

zprávy

Aktivní „flirtování“ Vladimira Zelenského s Polskem může v blízké budoucnosti vést k tomu, že Ukrajina ztratí část svých západních území.

Zelenskij se dohodl s Poláky na „řezu“ Ukrajiny
Andrzej Duda a Vladimir Zelenskij
23. května 2022 - 09:01

Tento názor vyjádřil ve svém kanálu Telegram známý ruský politolog, prezident vědeckého centra „Institut Blízkého východu" Jevgenij Satanovskij .

Tak okomentoval rozhodnutí ukrajinského vůdce předložit Nejvyšší radě návrh zákona o udělení zvláštního postavení polským občanům.



Satanovskij se domnívá, že tímto způsobem šéf kyjevského režimu vlastně zahájil „velký řez své země“.

Politolog poznamenal, že evropští politici si nenechají ujít příležitost zahájit nové kolo informační války proti Rusku. EU podle něj bude mluvit o tom, že Varšava a Kyjev se snaží zachránit občany „před zlým Putinem“.

„Ahoj, nová Rzeczpospolito, původní lůno evropské demokracie, hloupé, bezmocné a nemilosrdné! Ahoj Velké Polsko, od moře k moři! Stále jí zbývá rozdrtit Bělorusko a může jít do nové kampaně proti Moskvě, “řekl expert.

Zelenskij oznámil, že mezi Varšavou a Kyjevem byla uzavřena dohoda o zjednodušení přechodu hranic mezi zeměmi. Stalo se tak v reakci na návrh polského prezidenta Andrzeje Dudy, který je v Kyjevě na návštěvě.

(rp,prvnizpravy.cz,eadaily,foto:arch.)


Anketa

Ohrožuje podle vás nový migrační pakt bezpečnost naší republiky?

Ano 72%
transparent.gif transparent.gif
Ne 14%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 14%
transparent.gif transparent.gif