Fake News? Ruský agent s prudkým jedem RICIN přijel do Prahy vraždit

politika

„Před třemi týdny přicestoval na Letiště Václava Havla z Ruska muž s ruským diplomatickým pasem. Čekalo na něj auto ruského diplomatického sboru a odvezlo ho na ambasádu v Praze," píše Ondřej Kundra v Bakalově Respektu.

Fake News? Ruský agent s prudkým jedem RICIN přijel do Prahy vraždit
Ilustrační foto
28. dubna 2020 - 07:20

„Zdroje Respektu tvrdí, že pasažér cestoval s kufříkem, ve kterém měl mít smrtící jed ricin. Bezpečnostní složky o příletu cestovatele věděly a muže vyhodnotily jako bezprostřední riziko,” pokračuje novinář Ondřej Kundra v týdeníku Respekt.

„Buď pan Kundra šíří poplašnou zprávu, nebo se jedná o únik informací. Pokud je tam úmysl zavraždit nějaké politiky, pak byl spáchán trestný čin ve stádiu přípravy vraždy. Takový člověk měl být dávno zadržen a vyšetřován. Nebo je třeba vyšetřovat novináře Kundru,” vysvětlil bývalý policejní prezident Stanislav Novotný.
Smrtelný jed v kufříku?


Ricin je prudký vysoce koncentrovaný buněčný jed, považovaný za jeden z nejhorších na světě. Prochází skrze buněčné membrány způsobuje odumírání buněk. Oběti umírají za velkých bolestí po napadení jater, sleziny a ledvin. Smrtelná dávka činí cca 0,5 miligramů.



Zvedne to telka?
Pak je tu ještě druhá verze: Novinář Kundra si to vymyslel a článek napsal na objednávku ...

„Primátor Hřib a starosta Kolář mají ochranku. Dalším ohroženým je starosta Pavel Novotný. Do nového Respektu jsem napsal článek s novými a velmi znepokojivými informacemi, proč ji mají. Zvedne to třeba telka a bude se ptát, proč a kým je tu několik politiků ohroženo?,” burcuje Kundra na Twitteru.

(rp,prvnizpravy.cz,arfa,foto:arch.)


Anketa

Měla by se podle vás stát Ukrajina členem NATO?

Ano 18%
transparent.gif transparent.gif
Ne 65%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 17%
transparent.gif transparent.gif