Jaroslav Bašta: Sebevrazi se o bezpečnost nestarají

politika

Téma mé přednášky je trochu zavádějící, protože něco takového jako bezpečnostní politika EU neexistuje.

Jaroslav Bašta: Sebevrazi se o bezpečnost nestarají
Jaroslav Bašta
24. června 2022 - 06:20

Zato existují bezpečnostní rizika, která Unii dlouhodobě ohrožují. Na prvém místě je dnes velmi reálná možnost válečného konfliktu, v nějž může poměrně snadno přerůst dosavadní zástupná válka mezi Ruskou federací a kolektivním Západem zatím probíhající pouze na ukrajinském území.
   
Druhým, momentálně skrytým, bezpečnostním rizikem je pokračující plíživá afrikanizace kontinentu doprovázená poměrně rychlou etnickou, náboženskou a kulturní výměnou obyvatelstva ve „starých“ členských státech EU.
   
A konečně za třetí nás čeká již nevyhnutelný ekonomický kolaps celého společenství, způsobený přeformátováním současného unipolárního globálního světa na svět multipolární na dystopický model geniálně popsaný Georgem Orwellem v románu 1984. Válka na Ukrajině v tom hraje důležitou roli, protože se pro globální elity stala záminkou pro ukončení ekonomické spolupráce na evropském kontinentě, která fungovala bez problémů posledních padesát let. Závislost států střední a západní Evropy na dodávkách ruských surovin (hlavně energetických) a čínského spotřebního zboží se ukazuje jako osudová. Nelze ji přerušit, protože neexistuje adekvátní náhrada v krátkodobém ani střednědobém časovém horizontu.


   
Přesto se to děje, a současné vedení EU se do toho úkolu s plnou vehemencí pustilo. Důvody, proč tak činí jsou ideologické, spojené s myšlenkami Green dealu. ideologické. Nejotevřeněji je popsal Klaus Schwab ve své knize Velký reset Jde o báječný nový svět plný skromných lidí, kterým osobně nic nepatří a všechno mají pronajaté od moudré globální vlády. Davoský „vizionář“ nám prozradil, že cestu do zeleného ráje ukazuje Covid a lockdowny.
   
Klaus Schwab nám však neprozradil, jakým způsobem globalisté, jejichž jménem mluví, připraví přinejmenším celou evropskou střední třídu o všechen její majetek. Dnes už je to jasné. Válka na Ukrajině způsobí energetickou a potravinovou krizi, jejímž důsledkem bude neúnosné zdražení energií, jídla a pohonných hmot. Protože žijeme v humánní společnosti, globalisté nenechají lidi zmrznout ani umřít hladem. Bohatě bude stačit, když se zadluží a přijdou o všechno. Pak teprve vize Velkého resetu dává smysl.
   
U nás v České republice máme smůlu, že jsme si v loňských volbách zvolili vládu, která nehájí zájmy českých občanů, ale naplno prosazuje globalistickou agendu. Ne náhodou jejím prvním krokem byla faktická likvidace naší (byť jen částečné) potravinové soběstačnosti. Cílem je levný výkup zemědělských pozemků.  Stejným způsobem využijí vysoké ceny energií k následnému levnému nákupu nemovitostí.  Možná se dokonce v rámci Evropské unie staneme takový zkušebním polygonem zvládnutí přechodu k zelené budoucnosti ve stylu Maova Velkého skoku vpřed.
   
Funguje-li ještě pud národní a společenské sebezáchovy, Fialova vláda by neměla dlouho přežít začátek topné sezóny. Bez ohledu na to, jak válka na Ukrajině dopadne..

(rp,prvnizpravy.cz,foto:arch.)


Anketa

Měla by se podle vás stát Ukrajina členem NATO?

Ano 18%
transparent.gif transparent.gif
Ne 64%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 18%
transparent.gif transparent.gif