Kam až dospěla arogance moci! Otevřený dopis občanům Česka

politika

Vyjádření senátora a neúspěšného kandidáta na českého prezidenta Pavla Fischera, který na sociálních sítích nazval bojovníky proti nacismu z II. světové války doslova "prasaty" zvedlo vlnu rozhořčených názorů obyčených lidí, kteří komentují skandální slovník senátora.

Kam až dospěla arogance moci! Otevřený dopis občanům Česka
Prapor Českého svau bojovníků za svobodu
20. března 2019 - 08:19

Předsednictvo Českého svazu bojovníků za svobodu, jak uvedlo ve svém vyjádření uveřejněném na svazovém webu,  to považuje za vrchol arogance moci!


Otevřený dopis občanům České republiky


„To co si dovolil Pavel Fisher, senátor Senátu Parlamentu České republiky, s tváří nevinného člověka (jakou měl i Josef Mengele nebo Stephan Rojko), když nazval „prasaty“ a  „antisemity“ bojovníky proti nacismu z  II. světové války, kteří se zúčastnili vzpomínkového večera k  80. výročí okupace Československa nacistickým Německem, pořádanou pražskou oblastní organizací Českého svazu bojovníků za svobodu dne 12. 3. 2019 – to je vrchol arogance moci!“ Tato slova jsou jen malou částí výpisu z dopisů, které docházejí na ústředí ČSBS v Praze od bývalých (dnes už 90 letých) bojovníků proti nacismu a vězňů německých nacistických věznic, káznic a koncentračních táborů.

Pan senátor, který se narodil v roce 1965, nevybíravými slovy uráží bojovníky proti nacismu z 2. sv. války, kteří jsou členy vlasteneckého spolku Český svaz bojovníků za svobodu, a navíc ještě veřejně projevuje i hrubou neznalost vlastní národní historie, když píše o „výročí okupace 1938“.

Český svaz bojovníků za svobodu neodpovídá a ani není oprávněn cenzurovat obsah projevů, které pronášejí – na jím pořádaných akcích – ústavní činitelé, tedy poslanci a senátoři Parlamentu České republiky!!!! Pokud má pan senátor problém s projevy  svých kolegů (ústavních představitelů), tak si to má vyřídit na půdě Poslanecké sněmovny a Senátu Parlamentu České republiky a nebrat si jako rukojmí Český svaz bojovníků za svobodu, neboť žádný představitel ani člen ČSBS nevyslovil na této akci nic proti Armádě České republiky ani proti Severoatlantické alianci. Navíc samotnou akci nezahájil ani nemoderoval předseda ČSBS Jaroslav Vodička, jak lživě tvrdí pan senátor a jak se může každý občan České republiky přesvědčit na videozáznamu zveřejněném na webových stránkách ČSBS  zde ... 
v rubrice „O nás“  a  „Novinky“.

V Praze dne 16. března 2019                       Předsednictvo ÚV Českého svazu bojovníků za svobodu 

Prvnizpravy.cz  rovněž napsaly ...

Proč a koho vyděsil vzpomínkový večer k výročí německé okupace?                                

Celý záznam včetně všech projevů ze vzpomínkového večera je k vidění  ZDE...


(ps, bojzasvobodu.cz, Prvnizpravy.cz, obrázek z webu ČSBS)


Anketa

Který z premiérů podle Vás hájí více národní zájmy své země?