Pan ministr to zařídí? To těžko.

politika

Nový ministr zdravotnictví by měl údajně něco provést v boji s covidem. Neprovede nic, vyjma toho že asi nakoupí ruské a čínské vakcíny.  Systém ale pravděpodobně zůstane stále chaotický a nepřehledný a čím dál více zkorumpovaný.

Pan ministr to zařídí? To těžko.
Petr Arenberger, nový ministr zdravotnictví
8. dubna 2021 - 03:20

To, že se lidé musí znovu přihlašovat k očkování jen proto, že do místa (očkovacího centra v polikli nice), které si vybrali, se vakcíny už téměř nedodávají, je smutná realita. Zvláště, když  Vám dopředu  na čísle ministerstva sdělí, že tam minimálně měsíc nemáte žádnou šanci, a nikdo neví, co bude dál. To je výsledek k pláči, píše v komentáři pro Prvnizpravy.cz Rudolf Mládek

Vedle toho si Praha vytvořila výnosné očkovací centrum, kde je denně 500 vakcín k dispozici, a prý bude i 1000 a  na dalších, přes 400 pražských pracovišť, se přerozděluje pouhých 1100 vakcín. A takhle to vypadá leckde. V kraji mimo Prahu se rozhodli naočkovat krajské úředníky, jinde volají lékaři kamarádům, a cena na černém trhu za dvě dávky se vyšplhala na 20 tisíc korun. Tohle sice primárně zavinila Evropská komise, která nezajistila dostatek vakcín a ještě povolila jejich odvoz z EU, ale ten chaos a šmelinářství, které v Česku vládne, je v režii domácí produkce.

Jako zaregistrovaný vůbec netušíte své pořadové číslo na místě, kde se k očkování hlásíte, vůbec netušíte nic o termínu, dokud se někdo neuráčí něco sdělit, a vůbec nic netušíte, kdy si nějaký ouřada vzpomene, že do Vámi vybraného místa  pošle nějakou vakcínu. Proč Vám přidělený osobní PIN neumožňuje jakoukoliv kontrolu? A pokud odmítnete vnucovanou vakcínu, tak Vás zařadí opět na začátek čekání a nikdo nebude popotahován, když Vám schválně státní ouřadové nabídnou tu samou vakcínu, kterou jste už jednou odmítli. Není zájem ani vlády, ani nikoho jiného tenhle chaos změnit. Přitom tohle vše změnit je možné díky průměrnému počítači s větším úložištěm. Nejen zvládnout, ale  především to kontrolovat. Nový ministr zdravotnictví to udělá?

Vláda připomíná čím dál více jakousi partičku veksláků, která momentálně zkoumá, za kolik vykšeftují své bony. NKÚ konstatuje, že se zbytečně vyhodilo skoro 150 miliard do vzduchu, protože to nikdo nekontroluje a opozice je příliš hloupá na to, aby s tím  něco udělala. Státním zaměstnancům se přidává a přidává a za chvíli se z této volební skupiny stane státní šlechta. Kde jsou ty časy, kdy socialistickou šlechtu tvořilo pár set lidí.


Česká republika je na tom špatně nejen díky covidu a Evropské komisi, ale především svou vlastní vinou. Zda mají naši občané šanci na zlepšení, nikdo netuší. Ti, co Babiše a jeho vládu kritizují, spíše, než řešitele, připomínají křiklouny na pouti a ke cti Babiše přiznejme, že poslední vakcinační aféra portugalského formátu ukázala, jak ta západní část dojí tu východní. Kdyby se rakouský kancléř Kurz nevzbouřil, „tajemství“ by se neprovalilo. Místo toho, abychom ukázali na viníky a odsoudili zavádění „vyvolených“  v režii EU, křičí média jak Babiš selhal. Lží se k žádné nápravě nedopracujeme.

Uvidíme, zda se nový ministr zdravotnictví pokusí něco napravit. Pokud ale už při jeho nástupu panuje v kuloárech lékařů skepse, tak si moc nadějí nedělejme. Budeme tou špinavou dírou Evropy dál. A zřejmě ještě dlouho po volbách, ať už vyhraje kdokoliv.

(rp,prvnizpravy.cz,foto:arch.)


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 77%
transparent.gif transparent.gif
Ne 12%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 11%
transparent.gif transparent.gif