Proč tajit identitu pachatele znásilnění?

politika

Když se objevily před pár dny v médiích informace o mladém muži z Afriky, který na Litoměřicku znásilnil 16letou dívku, sluníčkářští mediální hysterici zaútočili.

Proč tajit identitu pachatele znásilnění?
Jaroslav Doubrava, senátor
24. června 2019 - 03:20

Sluníčkářští mediální hysterici to brali bezmála jako útok na lidská práva znásilňovače, reaguje senátor Jaroslav Doubrava v rozhovoru s publicistou Františkem Ročkem.

Řekl jste, že výlevy sluníčkářů signalizují, že se vrací doba, kdy máme držet hubu a krok?

„Je to znepokojující. Co je na tom špatného, když bylo napsáno, že třicetiletého Afričana Abdallaha D. propustili ráno z drážďanské věznice, kde seděl 46 dnů za vyhrožování sociálnímu pracovníkovi smrtí a za jízdu načerno. Kromě toho Němci jej začali stíhat za násilné trestné činy. Žádost o azyl mu zamítli a hrozila mu deportace. Zmizel do Čech a pár hodin potom, co vyšel z kriminálu, znásilnil a okradl šestnáctiletou dívku. Tato neřízená střela (z africké Mali či z Libye či odkud) je bez dokladů a bez prostředků. Násilník skončil v litoměřické base," vysvětluje senátor Jaroslav Doubrava.

Proč sluníčkáři hysterčí. Čemu to přisuzujete?

„Naprosté relativitě jejich hodnot. Například se podívejme do Britských listů, kde se dozvíme, že „V civilizovaných médiích se neuvádí etnicita pachatele, protože to vytváří u blbů falešný dojem, že trestný čin spáchala celá komunita.“ A moudře pokračují, že politik (kritizuje někoho z ČSSD) měl národ poučit, že „… znásilnění ženy je vážný trestný čin v každém případě, ale že v ČR dochází k více než 600 znásilnění ročně, ke dvěma každý den a že žádná hrozba od imigrantů nehrozí. Začít prohlubovat rasismus a populismus jen ve snaze zvýšit si volební podporu je cesta do pekla.“ To je od Britských listů sprostá demagogie, nic více," zdůrazňuje Doubrava.

Jaká je tedy správná reakce na zadržení násilníka z Afriky?

„O takových událostech se musí psát v co nejširších souvislostech, protože jsou sice ojedinělé, ale jsou signálem toho, co se blíží," je přesvědčen Jaroslav Doubrava.



Co se blíží? Jsou signálem určité rozsáhlejší tendence?

„Upozorňuje nás tento případ na nezvládnutí migrace, okupace Evropy predátory, kteří nás berou jenom jako místo pro dobrou pastvu. V souvislosti s tím si vzpomínám na prosinec 2015, resp. na leden 2016. V knize „Evropa (opět) spěje ke katastrofě“ z roku 2016 jsem upozornil, že silvestrovské útoky cizinců (v den kdy končil rok 2015) vůči ženám v Německu rozbouřily začátkem roku 2016 v Evropě veřejné mínění. Policejní prezident v Kolíně nad Rýnem Wolfgang Albers byl odvolán. Kritikové mu zazlívali, že veřejnost informoval o incidentech pozdě a prý zamlčoval původ podezřelých. Neboť policie nebyla schopna reagovat. Muži přistěhovaleckého původu hromadně sexuálně napadali ženy v okolí kolínského hlavního nádraží, ale i v dalších městech. Někteří zastánci hromadné islámské migrace do EU na kritiku útoků cizinců v Německu reagovali doslova hystericky. Tehdy v Britské listy také psali, že se o nic nejedná, podívejte se, kolik žen znásilní ročně Češi v Čechách? U sluníčkářů to je dlouhodobá tendence bagatelizovat události pomocí statistik," připomíná Doubrava.


Čili znásilnění dívky opět připomenulo migraci jako časovanou bombu?

„Ano. Téma znásilnění dívky Afričanem velmi dobře zvládla Mladá fronta Dnes v článku z 21. 6. 2019. Článek věcně uvedl, co se stalo a proč se to stalo. Píše také o německé bezmoci vůči migračním predátorům – ale píše fakta, ne dojmy. Abychom se taková fakta dozvěděli, právě proto je třeba odhalovat násilníky z řad migrantů, a nepsat jenom vágně o „cizinci“, jak by si přáli sluníčkáři v Britských listech," dodává senátor Doubrava..

(rp,prvnizpravy.cz,foto:arch.)


Anketa

Který z premiérů podle Vás hájí více národní zájmy své země?