Štefec: Ministr Kulhánek se stal kandidátem na idiota roku

politika

Ministr Kulhánek: „Ruská federace má do zítra do 12:00 čas, aby umožnila návrat všech vyhoštěných diplomatů zpět na velvyslanectví v Moskvě...

Štefec: Ministr Kulhánek se stal kandidátem na idiota roku
Jaroslav Štefec
22. dubna 2021 - 06:20

...Pokud se naši diplomaté nebudou moci vrátit do Moskvy, hned zítra odpoledne rozhodnu o snížení počtu pracovníků na ambasádě Ruské federace v Praze, aby odpovídal současnému stavu na českém velvyslanectví.“

Slova, kterými se ministr neexistujících zahraničních věcí ČR Kulhánek stal kandidátem na idiota roku. Vetkl jimi další šaškovskou rolničku do už tak bambulemi a zvonečky bohatě poseté čapky největšího kašpara evropské politiky, za kterého je naše zem obecně považována. Snažit se z úrovně de facto neexistujícího státu tímto arogantním tónem ultimativně diktovat jaderné velmoci, která dokázala vyhrát druhou světovou válku a dává jasně najevo, že se nelekne ani celého NATO, je zhruba ekvivalentní "zadrátovému" štěkotu mrňavého ratlíka na mohutného medvěda z tajgy, kráčejícího kolem plotu neochvějně svou cestou a naprosto ignorujícího uštěkané zmetky, pletoucí se mu do cesty, píše Jaroslav Štefec na facebooku.


Myslím, že panu Kulhánkovi se za poťouchlého povzbuzování našich „západních spojenců“ právě definitivně podařilo zpřetrhat diplomatické vztahy s Ruskou federací. A možná nejen to. Pravděpodobně i významně nahrál Vladimíru Putinovi v jeho snahách dostat do Ruska zahraniční výroby a peníze. Růst nezaměstnanosti v Kunovicích a dalších místech, kde působí občany RF vlastněné firmy, se velmi bolestně projeví zejména v době postcovidové. Je to další „zářez“ který si může Babišova vláda udělat do pažby pomyslného koltu, kterým zcela promyšleně a cílevědomě likviduje českou eko nomiku.

Možná pan Kulhánek svými naprosto iracionálními a doslova pitomými amatérskými kroky splní vlhké sny dam Langšádlové a Pekarové a dosáhne definitivního uzavření nejen pro ČR velmi významné ruské ambasády v Praze, ale i té dnes už pro Rusko naprosto bezvýznamné české ambasádičky v Moskvě. Každopádně nás jeho kroky významně posunuly k definitivnímu konci české jaderné energetiky (aniž to většina lidí v ČR zatím byť jen tuší) a nejspíš nejen jí.

Maně se mi totiž vybavuje vtip, který ke mně nedávno doputoval, a v němž se Vladimír Putin ptá pomyslně Jana Hamáčka: „Honzo, ty máš kotel na plyn?“ a na jeho překvapenou odpověď „Mám, proč?“ odpovídá se smíchem „Tak ho vyhoď!“.

(rp,prvnizpravy.cz,fb,foto:arch.)


Anketa

Ohrožuje podle vás nový migrační pakt bezpečnost naší republiky?

Ano 71%
transparent.gif transparent.gif
Ne 14%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 15%
transparent.gif transparent.gif