Za hyenami do ZOO, za hyenismem do některých českých médií

politika

Hyeny (Hyaeninae) tvoří podčeleď čeledi hyenovití. Jsou to středně velcí masožravci, obývající Afriku a Asii. Hyeny patří mezi kočkotvárné šelmy, jsou tedy příbuzné kočkám více než psům, kterým se podobají. Hyeny prosluly jako mrchožrouti. A co je hyenismus?

Za hyenami do ZOO, za hyenismem do některých českých médií
Za hyenami do ZOO
14. listopadu 2018 - 07:44

V současné době bují českými médiemi kauza kolem premiérova syna rovněž Andreje, s kterým za záhadných okolnosti učinila rozhovor záhadná novinářská dvojice působící nyní na TV Seznam.
 
"Vděčná ČT převzala v plném rozsahu "zpravodajský" arzenál TV Seznam a ukázala krátký záznam z vyjádření Babiše mladšího. Nemusím záznam příliš studovat, aby mně bylo hned jasné, že v případě tohoto mladého muže se jedná o osobu, jak to šetrně říci, duševně nemocnou. Z tohoto hlediska nemohu hodnotit publicistický počin TV Seznam jinak, než jako naprostý hyenismus," komentoval událost bývalý premiér Jiří Paroubek na webu Vaševěc.cz.



Nebyl sám, kdo porovnal novinářskou práci s činností šelmy kočkovité v přírodě. Co vlastně odporného činí hyeny?

"Zoologové rozlišují hyeny na hyenu skvrnitou, hyenu žíhanou a hyenu čabrakovou. Říká se, že hyeny   se živí převážně mršinami i když nejnovější výzkumy dokazují, že hyena skvrnitá je převážně lovec.

V přeneseném slova smyslu se jako hyena označuje člověk, který zneužívá lidského neštěstí nebo na něm parazituje," píše se ve Wikipedii.


(ps, Wikipedie, Prvnizpravy.cz, foto: ps)


Anketa

Měla by se podle vás stát Ukrajina členem NATO?

Ano 18%
transparent.gif transparent.gif
Ne 65%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 17%
transparent.gif transparent.gif