Zbořil: Bývalí komunisté oslavovali komunisty z roku 1968 (VIDEO)

politika

<< VIDEO >> 21.srpen, to byla vzpomínka těch, kteří byli vyhozeni  z rozhlasu nebo médií po roce 1968, přestože v nich pomalu 15 let cílevědomě pracovali pro vznik komunistického režimu a upevnění  jeho moci, řekl Zdeněk Zbořil v rozhovoru pro Prvnizpravy.cz.

Zbořil: Bývalí komunisté oslavovali komunisty z roku 1968 (VIDEO)
Zdeněk Zbořil v rozhovoru pro Prvnizpravy.cz
25. srpna 2018 - 03:20

Tento týden jsme si připomněli 50.výročí invaze pěti armád Varšavské smlouvy do Československa, proběhla řada pietních akcí, kdy bývalí komunisté oslavovali komunisty z roku 1968.

A co vy na to pane Zbořile?

"Vzpomínka na srpen 1968 byla letos trochu přehřátá, tím nemám na mysli jenom počasí, ani, že k tomu promlouvali bývalí normalizační členové KSČ, jako byl premiér nebo předseda Senátu, jednoho lidé vypískali a tomu druhému téměř aplaudovali, ale, myslím si, že celý prožitek toho 50.výročí byl chaotický.

Hlavní čeho jsem si všimnul bylo, že se zapomnělo na to, že se v roce 1968 nehádali mezi sebou jenom členové ÚV KSČ, ale že se během  Pražského  jara se  otevřely aktivity, o kterých se do té doby nesmělo  mluvit, jako byl K-231, KAN, nikdo se nezmínil o pokusu ČSSD obnovit svoji činnost, obnovení Skauta, Junáka, atd. Takže mě to vlastně připomínalo oslavu komunistů, kteří byli komunisty už před rokem 1968, zkrátka vzpomínka těch, kteří byli vyhozeni  z rozhlasu nebo médií po roce 1968, přestože v nich pomalu 15 let cílevědomě pracovali pro vznik komunistického režimu a upevnění  komunistické moci.

A připomínka událostí  roku 1968  vyvrcholila večer tím  že celý rok 1968 zhodnotili dva bývalí komunisté, tam nebyl ani jeden člověk, který by nebyl součástí toho režimu," uvedl v rozhovoru pro Prvnizpravy.cz Zdeněk Zbořil.

Trumpův bývalý osobní právník i bývalý volební manažer byli po několikadenních výsleších obviněni z prohřešků proti zákonům, otázkou je, zda se tato a nejen tato vyšetřování promítnou do podzimních voleb do Kongresu a co to udělá s pozicí Donalda Trumpa

"Donald Trump a jeho politika, my vlastně nevíme jestli to tak je nebo jsme jenom mylně informováni. Donald Trump podepsal vojenský rozpočet na příští rok za 716 miliard dolarů a tady v médiích to prošlo bez komentářů , ačkoliv se přitom věnuje velká pozornost tomu, když Vladimir Putin navýší ruský ropzpočet, i když je 12x menší než ten americký. Při podpisu také Donald Trump, řekl, že to činí proto, aby Amerika byla nejsilnější, nejmocnější, nejbohatší a nejchytřejší , a to že se tomu nej, nej dokáže postavit  Evropská unie, Ruská federace, Čína, tak to může svědčit o tom, že ta slova byla vyřčena do prázdna," upozornil Zdeněk Zbořil.

Podrobnější analýzu si můžete poslechnout v následujícím rozhovoru Zdeňka Zbořila pro Prvnizpravy.cz.



(rp,prvnizpravy.cz,foto:arch.)



Anketa

Ohrožuje podle vás nový migrační pakt bezpečnost naší republiky?

Ano 83%
transparent.gif transparent.gif
Ne 9%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 8%
transparent.gif transparent.gif