20 minutes: Salvini hodlá v migrační politice čelit Paříži a Berlínu!

zprávy

Francie a Německo nemohou jednostranně určovat migrační politiku EU, přičemž ignorují požadavky zemí, jako je Itálie a Malta, zdůraznil italský ministr vnitra Matteo Salvini.

20 minutes: Salvini hodlá  v migrační politice čelit Paříži a Berlínu!
Matteo Salvini, vicepremiér italské vlády
23. července 2019 - 10:15

Podle „20 minutes“, v dopise svému francouzskému kolegovi Christopheru Castanerovi, Salvini uvedl, že je nutné revidovat pravidla k vylodění migrantů zachráněných ve Středozemním moři. Itálie již nemá v úmyslu přijímat všechny migranty přijíždějící do Evropy, zdůraznil místopředseda vlády Itálie.

„Francie a Německo nemohou jednostranně určovat migrační politiku EU, ignorujíce požadavky nejvíce postižených zemí, například Malty a nás,“ napsal italský ministr vnitra Matteo Salvini v dopise francouzskému protějšku Christopheru Castanerovi.


„Odmítáme volbu, kterou dělá pouze Paříž a Berlín. Itálie již nemá v úmyslu přijímat všechny přistěhovalce přijíždějící do Evropy,“ - tak podle „20 minutes“ Salvini komentoval svůj dopis na Facebooku.

Jak noviny uvedly, názory evropských zemí na otázky migrace se stále liší. Na čtvrtečním zasedání ministrů vnitra EU se účastníci nedohodli o osudu humanitárních lodí, kterým je odepřeno právo přistát u evropských břehů s migranty zachráněných na moři.

Podle Salviniho vyjádření, adresovaného Castanerovi, zástupci mnoha evropských zemí vyjádřili v Helsinkách pozici podobnou italské ohledně „obrany vnějších hranic EU a schengenského prostoru“. „Mnozí kolegové podpořili potřebu revidovat pravidla pátrání a záchrany, aby se zabránilo zneužívání zaměřenému na podporu nelegální a nekontrolované migrace,“ napsal šéf italského ministerstva vnitra.

Salvini uvedl, že Itálie a Malta připravily dokument, který zajišťuje přistání a vytvoření středisek pro přijímání migrantů v zemích sousedících se zeměmi původu. Tento text má sloužit jako výchozí bod pro jakoukoli novou diskusi, dodal Salvini.

(kou, prvnizpravy.cz, 20minutes.fr, foto: arch.)


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 78%
transparent.gif transparent.gif
Ne 12%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 10%
transparent.gif transparent.gif