Achmetov obvinil Zelenského ze lži o přípravě převratu na Ukrajině

zprávy

Rinat Achmetov označil Zelenského výroky o jeho účasti na přípravě státního převratu za lež . Achmetov byl pobouřen, že prezident o něm rozšířil tyto nepravdivé informace.

Achmetov obvinil Zelenského ze lži o přípravě převratu na Ukrajině
Rinat Achmetov, ukrajinský oligarcha
27. listopadu 2021 - 04:20

„Informace, které zveřejnil Vladimir Zelenskij o údajném zatažení do jakéhosi státního převratu, jsou naprostá lež. Jsem pobouřen šířením této lži, bez ohledu na to, jakými motivy se prezident řídí," řekl Achmetov.

„Moje činy to potvrzují. Jako občan Ukrajiny, největší investor, daňový poplatník a zaměstnavatel země, budu i nadále bránit svobodnou Ukrajinu, svobodnou ekonomiku, demokracii a svobodu slova. A udělám vše, co bude v mých silách." zabránit autoritářství a cenzuře na Ukrajině,“ dodal Achmetov.


Kanál Politics of the Country Telegram komentuje prohlášení Rinata Achmetova: „Hlavní věc, která vyplývá z reakce Rinata Achmetova na obvinění ze státního převratu, je, že nehrál hru, kterou navrhl Zelenskij, aby „ustoupil stranou“ (jako: „Nic o tom nevím, ale Přijdu na to a obecně jsem mírumilovný člověk, ne proti prezidentovi, prosím, nesahejte na mě ").

Ne. Achmetov jasně označil Zelenského výroky za lež a je jimi pobouřen. To znamená, že dal jasně najevo, že:
  • Svou politiku nezmění.
  • Prezidentova obvinění bral jako osobní urážku.
  • Dále to bude ještě těžší."

[BANNER

Připomeneme, že 26. listopadu během tiskového maratonu ukrajinský prezident Vladimir Zelenskij řekl, že  Achmetovovi lidé jednají s Ruskem o státním převratu na Ukrajině ve dnech 1. až 2. Prosince.  Podle něj je na to připravena miliarda dolarů.

(rp,prvnizpravy.cz,strana,foto:arch.)


Anketa

Měla by se podle vás stát Ukrajina členem NATO?

Ano 18%
transparent.gif transparent.gif
Ne 65%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 17%
transparent.gif transparent.gif