AgoraVox: Putin vyhrál komunikační válku

zprávy

Putin prohrál komunikační válku“: to byla triumfalistická redakční linie západních médií od začátku konfliktu na Ukrajině.

AgoraVox: Putin vyhrál komunikační válku
Vladimir Putin, ruský prezident
4. června 2022 - 03:20

Vojenské „ponížení“ tváří v tvář hrdinské ukrajinské obranné armádě, samozřejmě; ekonomický a měnový „kolaps“ v rámci sankcí USA a EU, samozřejmě; co však nejvíce potěšilo zapálené zastánce atlanticistické a globalistické věci, byla porážka Ruska v „kognitivní válce“ vedené Západem (abych použil pojem NATO ). Porážka pro Putina? Ale dnes, jsme si opravdu jisti?

Především důležité upřesnění: říci, že Rusko „prohrálo bitvu“ o komunikaci, nebylo špatné; ale to platilo jen velmi lokálně a velmi provizorně.

Prozatím to uvidíme v tomto článku.

Lokálně, protože kromě západních zemí, kde protiruská tisková kampaň dosáhla výšin jednomyslnosti a vehemence, zůstal tón ve zbytku světa mnohem umírněnější a vyrovnanější. : pokud došlo k odsouzení vstupu pravidelných ruských jednotek na ukrajinské území, analytici ze zemí Latinské Ameriky, Afriky či Asie (a dokonce i z Vatikánu!) nezapomněli připomenout, že „zvláštní operace“ Kremlu byla výše. vše „reakce“ na permanentní politiku provokací Spojených států a zemí Evropské unie od pádu SSSR („Ale proč Rusové instalovali svou zemi uprostřed základen NATO?“, taková je slavný vtip aktualizovaný tvrzením Ukrajiny a nyní Švédska a Finska).

Ostatně si také připomeňme, že na Západě se „komunikační válka“ prostě nekonala, protože jakmile vypuklo nepřátelství, Evropská komise preventivně zakázala komunikační média (Russian Today, Sputnik...), která mohla odhalil „ruský pohled“ na to, co se děje. Ruská „komunikace“ byla tedy čistě a jednoduše cenzurována nikým nevoleným technokratickým úřadem a navíc nebyla stranou konfliktu – což je, pokud vím, z hlediska „propagandy války“ neslýchané.

Ať je to jakkoli, a s ohledem na výše uvedené výhrady, můžeme říci, že argumenty západního korporátního tisku o této domnělé porážce Ruska na mediálním poli se točily zhruba kolem následujících 3 tvrzení:

  • Na zemi ze sebe ruská armáda dělá blázna
  • Ruské jednotky praktikují systematickou politiku „zvěrstev“, která ospravedlňují jednomyslné a bezvýhradné morální odsouzení „mezinárodního společenství“
  • V samotném Rusku obyvatelstvo odmítá Putinův „režim“ a touží se připojit k západnímu táboru a jeho krásným hodnotám „demokracie“ a „svobody“.

U každého z těchto 3 imperativních tvrzení však dnes můžeme říci, že se karta zjevně obrátila.

Na předních liniích vojenských operací

Pokud jde o zpravodajství o vojenské situaci, redakční řada západních korporátních médií prochází spektakulárním a spíše klaunským obratem, neboť po měsících triumfálních tiskových zpráv o „fiasku“ ruské operace se náhle dozvídá, že v r. fakt ne, Putin je na pokraji porážky toho, co zbylo z ukrajinské armády na Donbasu  ! Výsledek: stále více obyvatel Západu (počínaje „starým moudrým“ Kissingerem) volá po „příměří“, „vyjednávání míru“ s Putinem, i kdyby to znamenalo donutit Ukrajinu „udělat územní ústupky...

Abyste se o tom přesvědčili, stačí si přečíst stále rozpačitější titulky New York Times nebo Washington Post. Spokojím se pro radost s překládáním historie úvodníků Daily Telegraph po dobu 3 měsíců (děkuji Chanteclerc, že pod můj předchozí článek sdílel odkaz na tento naprosto povedený seznam):
  • 24. února: „Vladmir Putin možná právě udělal chybu, která ukončí jeho krvavou vládu“
  • 3. dubna: „Západ porazil Putina v jeho vlastní hře“
  • 21. dubna: "Putinova válka už je fiasko. Je to ještě horší"
  • 5. května: „Ponížené Rusko utrpělo významnou porážku“
  • 12. května: „Totální vítězství proti Putinovi bude mít vysokou cenu“
  • 26. května: „Putin může čekat ohromující triumf“
Věřím, že tento seznam nevyžaduje žádný další komentář...

Na frontě „zvěrstev“.


Takže jsme dostali své peníze: „systematická a koordinovaná kampaň sexuálního násilí“, znásilnění „použité Ruskem jako zbraň ve svém arzenálu“ k „zahájení teroristické kampaně“, sexuální otroci vystavení „zákrutům gang-bang " v špinavých sklepích, "sexuální zločiny páchané nepřirozeným způsobem", "znásilnění babiček", "sexuální mrzačení dětí", 11letý chlapec "znásilněný před vlastní matkou přivázaný k židli", děti byly znásilňovány „a přitom je nutily jíst toulavé psy, které předtím krmili mrtvolami ruských vojáků“ (ne ne, to není vtip, bylo nám to skutečně prezentováno jako naprosto vážná „zpráva“)...

Všechny tyto ohavné příběhy se rychle staly virálními na webu, často je převzaly oficiální tiskové orgány bez jakýchkoliv pinzet a bezpečnostních opatření... Pokaždé se stejným závěrem: „Rusové jsou jen zvířata“ (odkazuji vás na svůj předchozí článek o tomto archetypálním postava „podlidského Slovana“ nebo „Untermensch“ dost dobrá na to, aby byla zotročena nebo genocidována, aby uvolnila místo pro severské a anglosaské „nadřazené rasy“).

Malý problém je v tom, že když novináři a nevládní organizace chtěli vyšetřovat tyto barbarské zločiny, najít oběti, vyslýchat svědky... nic, quedalle, nada , нечего . Šli tedy získat informace od oficiálního ukrajinského zdroje, který tak zásoboval západní korespondenty ostrými anekdotami, od jisté Ljudmyly Denisové, „ukrajinské ombudsmanky pro lidská práva“ a „komisařky pro lidská práva“ do ukrajinského parlamentu. Po prověření se ale ukázalo, že tato sympatická byrokratka neměla začátek počátků důkazů, které by podpořily šokující obvinění, o kterých pravidelně „informoval“ západní tisk...



Výsledek: milá Ljudmyla byla čistě a jednoduše vyhozena ze svého postu ukrajinským parlamentem!

Ano, dokonale: Ukrajinský parlament, který pravděpodobně nebude sympatizovat s Putinovou kauzou, vyhodil svého vlastního komisaře pro lidská práva před ukázkou svých systematických falešných zpráv . Jeho přehánění, jeho výmysly, jeho mytomanské lži byly nakonec posouzeny jako kontraproduktivní a sloužící ukrajinské „věci“! Tomu se říká spektakulární obrat: údajné komunikační „vítězství“ Západu nad ruskými „zvěrstvami“ byla jen fraška a všechno se hroutí.  

Dopad, pokud jde o vztahy s veřejností, je pro atlantistický tábor naprosto katastrofální a zničující. "Jak? I kvůli tomu nám od začátku lhali"? Výsledkem je, že nikdo, kromě Joea Bidena a několika halucinovaných redaktorů, nyní nebude věřit informacím předávaným lidmi ze Západu. To neznamená, že budeme více věřit informacím pocházejícím z ruského tábora; ale uděláme to jako každý správný Pyrrhonista: tváří v tvář nemožnosti skutečně vědět, co se tam děje, jemně pozastavíme soud, dokud se prach neusadí... A to samo o sobě je pro obyvatele Západu v komunikační válce zdrcující porážka.

Takže samozřejmě, nejsem ani naivní, ani idealista: ke zvěrstvu možná došlo, a dokonce pravděpodobně došlo na straně některých ruských vojáků. Válka je horor, někdy odhalí to nejlepší v člověku, ale nejčastěji to nejhorší. Vojáci, kteří se neřestí nebo pod tlakem událostí dopustili zneužívání, budou muset být v pravidlech souzeni a odsouzeni vojenskou justicí. Ale pak nám nevěřte, že ukrajinští vojáci naproti jsou všichni svatí nebo udatní rytíři (nemluvě o neonacistech z batalionů Azov). A připomeňme si, že „zvěrstva“ páchaly všechny armády světa v provozu, počínaje Američany ve Vietnamu, Iráku nebo Afghánistánu, a samozřejmě Francie, Alžírsko nebo Afrika. Tvrdit to je naprosto (a bohužel) samozřejmé a používat to jako „komunikační zbraň“, jako by to bylo výsadou pouze jedné strany a vždy stejné, je samozřejmě směšné (a od nynějška kontraproduktivní). ).

Na přední straně aspirací ruského obyvatelstva

I zde můžeme říci, že je to Berezina pro prozápadní tábor. Nedávné zprávy skutečně nejsou laskavé k těm, kteří se nás stále snaží přesvědčit, že mládež celého světa sní jen o jedné věci, „žít po americku“ nebo „evropsky“.

Ve Spojených státech strašlivá masová střelba na základní škole v Texasu právě zabila 21 lidí, včetně 19 dětí. 19 dětí! Můj bože... Od začátku roku je to 214. „hromadná střelba“ ve Spojených státech. 214.!! " Od začátku roku došlo ve Spojených státech k 214 masovým vraždám, podle údajů zveřejněných v pátek Gun Violence Archive",  uvádí BFM TV  : " celkem bylo během tohoto období zabito více než 17 300 lidí ". 17 300 lidí! A říká to BFM TV, ne Russian Today, Thierry Meyssan nebo Lyudmyla Denisova (lol)!

Sotva jsem to stačil napsat a už jsme na 215 s novým masakrem v nemocnici v Oklahomě , který zanechá na podlaze 5 mrtvých. 215 zabití za 5 měsíců, to je skoro 1,5 za den! A to je ten „americký sen“, o kterém si stále myslíme, že jej můžeme prodat zbytku světa? Sociální a rasové násilí, obezita, fronty u vývařoven, staří lidé, které nechají umírat ve sračkách v domovech pro seniory, wokismus, propagace transexuality ve školách, "transgender" muži, kteří vydělávají na ženských sportovních soutěžích... A lidé ze Západu stále Představte si, že v Latinské Americe, v černé Africe, v arabských zemích, v hinduistické, buddhistické nebo konfuciánské Asii a a fortiori v pravoslavném Rusku to všechno vyvolává touhu lidí?

Pokud jde o Francii... Absolutní katastrofa finále Ligy mistrů na Stade de France minulou sobotu večer představuje urážku, bezedný výsměch makronistické moci, mediální odhalení celého světa endemického násilí „dělnických čtvrtí“. “, neschopnost policie ochránit obyvatelstvo a turisty před pravidelnými loupežemi „městskou spodinou“ křičící svou „nenávist“ k Francii a především permanentní lež našich úřadů, nesnesitelná, stále grotesknější. Darmanin tak hovořil o „30 až 40 000 anglických diváků bez vstupenek“, FFF a UEFA právě uvedly číslo 2 800 „naskenovaných falešných vstupenek“ .(a znovu, vysvětluje Le Parisien, „mezi těmito 2 800 falešnými bankovkami mohou být skutečné vstupenky, které byly nesprávně aktivovány“). Skutečná státní lež, podle níž Macron a jeho klika, ať už z ideologických nebo čistě volebních důvodů, předpokládají, že dají přednost diplomatickému incidentu s Velkou Británií a zakrývají se posměchem po celém světě, než aby připustili, že existuje skutečný problém imigrace a odmítání Francie ve městech... Ale lež, která už nikoho neklame a ukazuje, že „král je nahý“, a že Macronie je už jen vulgární Potěmkinova vesnice.

Pohrdání je pro Macrona ještě sžíravější, když si vzpomeneme na úspěch posledního mistrovství světa ve fotbale v Rusku, při kterém Rusové dokázali celému světu demonstrovat, že jsou dokonale civilizovaní, vstřícní, otevření světu, ale také dokonale schopní. být vážní a profesionální v tom, co podnikají („výkladní skříň pro Putina“, posteskl si tehdy západní tisk). Rusové, kteří se dnes mohou Macronovi vysmát tím, že mu připomenou, že doma „ by bylo finále perfektně zorganizované “ .

Co kromě této tragikomické aktuálnosti slibujeme na oslavu západní populace v příštích několika letech? Cválající inflace a dramatický pokles kupní síly, exploze cen plynu, benzínu, elektřiny, nárůst násilí a „neslušnosti“, kolaps úrovně vzdělání, kaskádové uzavírání pohotovostních služeb, porodnice, to, co zbylo z veřejných služeb mimo městská centra ... "Už nebudeš nic vlastnit", "už nebudeš cestovat", "už se nebudeš moci v zimě topit", "jíš hmyz", to je ten krásný projekt, který elity Davosu pro nás vymysleli na další desetiletí.

Myslíte si, že o tom všem sní ruské obyvatelstvo, když vidí v televizi nebo čtou v novinách a na sociálních sítích, co se tady děje? Ona, která žije ve sjednocené zemi, v míru, bezpečí, ekonomicky obnovena po katastrofální závorce Borise Jelcina a jeho „Chicago Boys“ („jste zničeni, ale jste SVOBODNÍ!)... Ona, která podporuje svého vůdce ve více než 80 % (dost na to, aby Macron a Biden žárlili)... Vážně? Takže ano, bitva o komunikaci, na „civilizačním“ poli, můžeme říci, že ji Západ skutečně prohrál a pravděpodobně definitivně ...
.

(rp,prvnizpravy.cz,agoravox,foto:arch.)


Anketa

Který z premiérů podle Vás hájí více národní zájmy své země?