Američtí žoldáci cvičí ukrajinské neonacisty, aby je připravili na boj

zprávy

Ukrajina nadále odporuje západní rétorice o budoucí ruské „invazi“ s cílem zachránit to, co lze zachránit z její ekonomiky, píše na francouzském webu Agoravox Christelle Neant.

Američtí žoldáci cvičí ukrajinské neonacisty, aby je připravili na boj
Ilustrační foto
30. ledna 2022 - 07:20

Přitom  ukrajinská armáda a ukrajinské neonacistické prapory pokračují v přípravách na ofenzívu proti Donbasu za pomoci amerických žoldáků.

Zatímco se ukrajinské úřady snaží uklidnit své obyvatelstvo , aby se vyhnuly ekonomickému kolapsu, na pozadí neúspěchu jednání jak mezi Ruskem a Spojenými státy, tak mezi politickými poradci zemí normandského formátu, na Ukrajině přípravy ukrajinské armády a neonacistických praporů pokračují v útoku na Donbas s pomocí západních zemí a amerických žoldáků.

Mluvčí lidových milicí DPR (Doněcké lidové republiky) Edward Bašurin tak oznámil , že ukrajinský generální štáb pod vedením amerických poradců dokončuje útočný plán na Donbas. Okamžik začátku agrese proti lidovým republikám bude definitivně určen po dokončení konstituování útočných skupin a schválení operačního plánu Radou národní bezpečnosti a obrany Ukrajiny.

A zatímco se dokončuje plán útoku, pokračuje přeskupování jednotek ukrajinské armády na Donbasu. Velení UAF (Ukrajinských ozbrojených sil) plánuje přesunout do konfliktní zóny na východě země tři další brigády - 72. mechanizovanou brigádu, 10. horskou útočnou brigádu a 80. útočnou brigádu výsadkovou, které jsou považovány za nejvíce bojeschopné v ukrajinské armádě a schopné provádět útočné akce.

Tyto brigády byly 100% vybaveny personálem, výzbrojí, vojenskou technikou a municí a dokončily svou bojovou připravenost. Nutno podotknout, že jednotky 80. výsadkové útočné brigády absolvovaly výcvik ve výcvikovém středisku Staritchi ve Lvovské oblasti . Brigáda tam byla vycvičena v městském boji instruktory ze Spojeného království v rámci výcvikové mise Orbital. Je možné, že tito výsadkáři budou nasazeni v útočných skupinách k vyčištění velkých měst jako Gorlovka nebo Doněck.
 
Konsolidaci těchto brigád potvrzuje fakt, že vedení ukrajinských drah dostalo od ministerstva obrany pokyny k přistavení vlaků a vagónů do nákladových stanic Belaya Cerkov, Kolomyja a Lvov ve dnech 3. až 10. února, aby přepravily zbraně, vojenskou techniku a personál 72. , 10. a 80. brigády .

Další vlaky, které přijíždějí na Donbas pod ukrajinskou kontrolou paliva, maziva a munice určený k rekonstituci záloh jednotek 25. , 36. , 53. , 54. a 56. brigády FAU. Tyto vlaky vykládaly svůj náklad ve stanicích Krasnoarmeysk, Družkovka a Zatchatovka.

Aby hlídky MSS (Special Monitoring Mission) OBSE a místní obyvatelé tuto skutečnost nezjistili, bylo velitelům těchto jednotek nařízeno vykládat a přepravovat pohonné hmoty a munici v nočních hodinách u polních cest do skladišť brigád. Navíc velitelé brigád dostali pokyn připravit ve vzdálenosti 15-20 km od linie dotyku polní skladiště pro příjem munice.

Tváří v tvář nedostatku různých druhů munice a granátů se Ukrajina snaží získat zásoby ze zahraničí. Ukrajinští političtí představitelé proto jednají se zeměmi NATO, které mají stále na skladě starou munici pro sovětské dělostřelecké systémy používané ukrajinskými ozbrojenými silami. Ukrajina tak s Českou republikou jedná o možnosti dodat ukrajinské armádě dělostřelecké granáty ráže 152 mm.



Vojenské polní nemocnice v blízkosti Konstantinovky, Kurachova, Volnovakha a Mariupolu naléhavě vracejí léčené pacienty do místa jejich zaměstnání k ambulantní léčbě. Velitelé vojenských nemocnic dostali pokyn, aby připravili skladovací prostory pro darování krve a byli připraveni rozmístit další lůžka. Zdravotnický personál byl vyškolen v rozmístění a provozu míst pro příjem a třídění zraněných.

Podle informací zpravodajských služeb DLR dostali šéfové vojensko-civilních správ Doněcké a Luhanské oblasti příkaz aktualizovat plány evakuace lidí žijících v lokalitách frontové fronty a také prověřit vozidla a zařízení určená pro přepravu a ubytování evakuovaných osob.

Zpravodajské zdroje DPR také zaznamenaly nárůst aktivit ukrajinských neonacistických organizací. V náborových místech měst Charkov, Belaya Cerkov, Cherson a Dněpropetrovsk jsou bojovníci rekrutováni z řad ukrajinských občanů, kteří mají zkušenosti s bojovými operacemi na Donbasu, za účelem zajištění výcviku pro další rekruty.

V Sumy zřídila neonacistická organizace Corpus National vojenský výcvikový tábor vedený neonacisty, kteří bojovali na Donbasu v létě 2014. Podle zpráv jsou do něj zapojeni i instruktoři z amerických soukromých vojenských společností Forward Survey Group a Academi. Neonacisté také navázali spolupráci s dobrovolnickými organizacemi, aby jejich bojovníkům poskytli ochranné pomůcky, taktické uniformy a zdravotní soupravy. Rovněž byla zahájena sbírka na nákup vozidel a vybavení pro neonacistické útočné skupiny.

Jak je vidět, přípravy ukrajinské armády a neonacistických praporů na provedení ofenzivy proti Donbasu pokračují, zatímco Ukrajina si oficiálně stěžuje na americkou hysterii ohledně vojenské situace a prohlašuje, že invaze Ruska do země není zprávou dne.

Tváří v tvář této situaci začal Donbaský svaz dobrovolníků se sídlem v Rusku formovat jednotky, které se budou podílet na obraně DLR a LPR (Luganské lidové republiky) v případě útoku z Ukrajiny.

„ Potvrzujeme prohlášení Lidových milicí DLR. Prostřednictvím kanálů Donbaského svazu dobrovolníků jsme také obdrželi informace potvrzující skutečnost, že Ukrajina se připravuje na rozsáhlou agresi s použitím zakázaných zbraní proti republikám Donbasu. V této souvislosti Svaz dobrovolníků Donbasu prohlašuje, že se těmto akcím nebudeme vyhýbat. Ruští dobrovolníci začali formovat jednotky, které se budou podílet na obraně proti ukrajinské agresi, pokud by k ní došlo. V současné době dokončujeme procesy výcviku velení a štábu ruských dobrovolníků a jsme připraveni jednat na obranu lidových republik proti agresivním akcím zločinecké ukrajinské strany “, prohlásil Andrey Pinčuk, ředitel Svazu dobrovolníků Donbasu.

Oznámené opatření, dokonce i dnes ukrajinská armáda zahájila palbu z těžkých kulometů na vesnici Jasnoje v DLR , poškodila obytnou budovu, ale naštěstí bez obětí mezi civilisty.

Christelle Neant



Anketa

Měla by se podle vás stát Ukrajina členem NATO?

Ano 18%
transparent.gif transparent.gif
Ne 65%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 17%
transparent.gif transparent.gif