Berlín píše o „modernizaci" Bundeswehru a má na mysli - válku s Ruskem!

zprávy

Bundeswehr aktivně posiluje výzbroj: letos německá armáda očekává vážné doplnění, napsal Contra Magazin.

Berlín píše o „modernizaci" Bundeswehru a má na mysli - válku s Ruskem!
Německé tanky Leopard 2
22. dubna 2019 - 11:04

Ministryně obrany Německa Ursula von der Leyenová údajně chce modernizovat vojenské jednotky a plnit požadavky NATO týkající se zvýšených výdajů na obranu.

Program německé vlády posilovat výzbroj Bundeswehru nabírá na síle, poznamenává autor článku Michael Steiner.

„V roce 2019, 67 bojových pěchotních vozidel Puma, 51 obrněných transportérů Boxer, 16 obrněných transportérů Fuchs, dva systémy Leguan pro pokládku tankových mostů, 10 transportních vrtulníků, sedm dopravních letedel A400M, pět Eurofighterů, tři námořní letecké helikoptéry Sea Lion, 3550 přístrojů pro noční vidění a fregatu třídy F125,“ řekla von der Leyenová.


Celkem podle německé ministryně obrany bylo za posledních pět let pro Bundeswehr nakoupeno více než 300 tanků, 93 vrtulníků, 1 800 vojenských vozidel, 26 dopravních letadel A400M a 15 Eurofighter.

Kromě toho budou modernizovány těžké tanky Leopard 2 a systémy protivzdušné obrany a německá armáda dostane nové uniformy, přilby a batohy dodala Ursula von der Leyenová.

„Nicméně, i když Bundeswehr potřebuje naléhavou modernizaci zbraní, stále to vyvolává otázku, co je skutečně za tímto záměrem. Vzhledem k agresivní rétorice ve Washingtonu, v ústředí NATO v Bruselu a částečně v německém hlavním městě, by se mělo předpokládat, že konečným cílem Berlína je stále příprava na vojenský konflikt s Ruskem,“ dodal Michael Steiner.

(kou, prvnizpravy.cz, contra-magazin.com, foto: arch.)


Anketa

Který z premiérů podle Vás hájí více národní zájmy své země?