Blackwater je v Donbasu s praporem Azov

zprávy

Telefonát mezi prezidenty Bidenem a Zelenským „nedopadl dobře“, titulky CNN: Zatímco „Biden varoval, že ruská invaze je v únoru prakticky jistá,“, Zelenskij „požádal Bidena, aby ztišil tón a tvrdil, že ruská hrozba je stále nejednoznačná“.

Blackwater je v Donbasu s praporem Azov
Ilustrační foto
3. února 2022 - 09:01

Přestože sám ukrajinský prezident zaujímá opatrnější postoj, ukrajinské ozbrojené síly se shromažďují na Donbasu poblíž oblasti Doněcka a Luhanska obývané ruským obyvatelstvem.

Podle zpráv Speciální monitorovací mise OBSE na Ukrajině, zastřené naším mainstreamem, který hovoří pouze o ruském nasazení, jsou zde umístěny jednotky ukrajinské armády a Národní gardy v počtu asi 150 tisíc mužů. Jsou vyzbrojeni a vycvičeni, a účinně jim velí vojenští poradci a instruktoři z USA a NATO.

Od roku 1991 do roku 2014 podle Kongresové výzkumné služby USA poskytly USA Ukrajině vojenskou pomoc ve výši 4 miliard dolarů, k níž se po roce 2014 přidalo více než 2,5 miliardy dolarů, plus více než miliarda poskytnutá svěřenským fondem NATO, na kterém se podílí i Itálie. . To je jen část vojenských investic, které provedly hlavní mocnosti NATO na Ukrajině. Velká Británie například uzavřela různé vojenské dohody s Kyjevem a investovala mimo jiné 1,7 miliardy liber do posílení ukrajinských námořních kapacit: Tento program zajišťuje vyzbrojení ukrajinských lodí britskými raketami, společnou výrobu 8 rychlých raketometů, budování námořních základen v Černém moři a také v Azovském moři mezi Ukrajinou, Krymem a Ruskem.

Kromě vojenských investic mezi USA a NATO na Ukrajině existuje plán ve výši 10 miliard dolarů, který realizuje Erik Prince, zakladatel soukromé americké vojenské společnosti Blackwater, nyní přejmenované na Academy, která zásobuje žoldáky CIA, Pentagonu a ministerstvu zahraničí. za tajné operace (včetně mučení a atentátů), vydělávající miliardy dolarů. Plán Erika Prince, odhalený vyšetřováním časopisu Time, je vytvořit na Ukrajině soukromou armádu prostřednictvím partnerství mezi společností Lancaster 6, kterou Prince zásoboval žoldáky na Blízkém východě a v Africe, a hlavní ukrajinskou zpravodajskou kanceláří kontrolovanou CIA. Není samozřejmě známo, jaké by byly úkoly soukromé armády vytvořené na Ukrajině zakladatelem Blackwater, jistě s financováním od CIA.


Na tomto pozadí je zvláště alarmující, že ruský ministr obrany Šojgu odsoudil, že v Doněcké oblasti existují „soukromé americké vojenské společnosti, které připravují provokaci s použitím neznámých Chemikálií“. Mohla by to být jiskra, která způsobí detonaci války v srdci Evropy: chemický útok proti ukrajinským civilistům v Donbasu, okamžitě připsaný Rusům v Doněcku a Luhansku, na který by zaútočily převažující ukrajinské síly již rozmístěné v regionu, donutit Rusko vojensky zasáhnout do jejich obrany.

V první linii, připravený povraždit Rusy na Donbasu, je prapor Azov, povýšený na pluk speciálních sil, vycvičený a vyzbrojený USA a NATO, který se vyznačuje zuřivostí v útocích na ruské obyvatelstvo Ukrajiny. Azov, který pod svou vlajkou vycházející z SS Das Reich rekrutuje neonacisty z celé Evropy, velí její zakladatel Andrey Biletsky, povýšený na plukovníka. Není to jen vojenská jednotka, ale ideologické a politické hnutí, jehož je Biletskij charismatickým vůdcem, zejména pro mládežnickou organizaci, která je vychována k nenávisti k Rusům svou knihou „Slova Bílého Führera“.

Tento článek, který  napsal Manlio Dinucci,  byl původně publikován v italštině na Il Manifesto.

(rp,prvnizpravy.cz,southfront,foto:arch.)


Anketa

Který z premiérů podle Vás hájí více národní zájmy své země?