Čína: Naše armáda nebude nečinná, když Pelosiová navštíví Tchaj-wan

zprávy

Současná horká válka slov ohledně ohlášené návštěvy Nancy Pelosiové na Tchaj-wanu se dostává do nebezpečné souvislosti a hrozí, že se přelije do vojenské akce.

Čína: Naše armáda nebude nečinná, když Pelosiová navštíví Tchaj-wan
Si Ťin-pching, čínský prezident
29. července 2022 - 03:20

Čína považuje tento agresivní přístup za hrozbu pro svou deklarovanou politiku: „Jedna země, dva systémy a také hrozbu pro konsensus z roku 1992". Obě strany Tchajwanského průlivu dosáhly v roce 1992 konsensu, že „obě strany patří do jedné Číny a budou spolupracovat na „národním znovusjednocení“. Definuje základní povahu vztahu přes úžinu a pokládá politický základ pro jeho rozvoj.

Tchaj-wan je používán jako casus belli (akt nebo událost, která buď vyprovokuje nebo se používá k ospravedlnění války) stejným způsobem, jakým byla a je využívána Ukrajina. Válka médií, ohromná až brutální propaganda jejich vlastním občanům, aby nepřítele vykreslili jako zlo, aby ospravedlnili své vlastní činy, neustálé obviňování pomocí platformy pro lidská práva! Vidíme fantastická obvinění, že zařízení Huawei špehuje USA, Čína proniká do amerického Fedu a v odborných prohlášeních a dokumentaci je Čína druhým největším nepřítelem USA. Posledním pokusem  jsou výhrůžky o uvalení sankcí na dodávky ruské ropy do Číny.

Trajektorie směrem k Číně s využitím Tchaj-wanu jako horkého tlačítka je úplně stejná, jako to, co jsme pozorovali během přípravy na Rusko s Ukrajinou jako horkým tlačítkem.


To je: Do očí bijící a úmyslná provokace a naprosté popření mezinárodního práva.

Dalším bodem konvergence je to, že zatímco USA vyznávají „podporu Tchaj-wanu“ (stejně jako Ukrajině), ve skutečnosti Tchaj-wanu škodí (stejně jako Ukrajině).

Krátká historie současné nebezpečné situace:
  • Nanci Pelosiová oznámila návštěvu Tchaj-wanu v dubnu a Čína řekla NE!
  • Během května, června a července USA oznámily  prodej zbraní Tchaj-wanu a Čína vydala důraznou demarši proti USA, aby to zrušily.
  • Existoval také nepřetržitý proud amerických hodnostářů a bývalých hodnostářů, např. Pompeo, navštěvujících Tchaj-wan.
  • Pelosiová oznámila novou návštěvu Tchaj-wanu v srpnu.

Číňané jednoduše neříkají ne, ale předali tuto záležitost své armádě. Zatímco mluvčí jejich zahraniční kanceláře komentuje, nyní dostáváme komentář od čínského vojenského mluvčího.

„Naše armáda nebude nečinně sedět, pokud předsedkyně Sněmovny reprezentantů Pelosiová navštíví Tchaj-wan, přijme rozhodná opatření k omezení zahraničního vměšování,“ říká mluvčí čínského ministerstva obrany

„Tchajwanská otázka je nejdůležitějším z klíčových zájmů Číny. Zajištění národní suverenity a územní celistvosti je  odpovědností každého Číňana a nikdo, síla ani země by neměla snít o oddělení Tchaj-wanu od Číny,“ říká  Wang Yi , ministr zahraničí.

Posledním pokusem je telefonní  hovor amerického prezidenta Bidena a čínského Si Ťin-pchinga, nedošlo k dohodě …

Pokud se Pelosiová pokusí navštívit Tchaj-wan, Číňané odpoví vojensky.



Čínská vláda na žádost o komentář k nedávné zprávě Financial Times, že by Peking reagoval vojensky, pokud by předsedkyně Sněmovny navštívila Tchaj-wan, potvrdila obsah jako pravdivý.

„Jsme vážně připraveni," řekl mluvčí ministerstva zahraničí Zhao Lijian v souvislosti s článkem.

„Pokud je americká strana odhodlána jít svou vlastní cestou, Čína přijme silná opatření, aby rozhodně reagovala a čelila. Spojené státy by měly nést odpovědnost za jakékoli vážné následky,“ dodal úředník.

Nevíme, jaká vojenská odpověď, ale v tuto chvíli americká letadlová loď USS Ronald Reagan a její úderná skupina, včetně torpédoborce s řízenými střelami a křižníkem s řízenými střelami, vyrazila v pondělí ze Singapuru na severovýchod směrem k jižní Číně. Americká bojová skupina nezveřejnila svou konečnou destinaci, ale pokud by pokračovala stejným směrem, trasa by skupinu přivedla do Tchajwanského průlivu.


Americká administrativa se obává, že by Čína mohla zavést bezletovou zónu nad Tchaj-wanem před možnou návštěvou předsedkyně Sněmovny reprezentantů USA Nancy Pelosiové, aby narušila plány americké strany, píše  CNN

Tyto provokace jsou hrozbou pro celý svět, stejně jako provokace pro Rusko. Přesto se USA a jejich spojencům nepodařilo svrhnout Hongkong, nepodařilo se jim vytvořit ekonomickou katastrofu v Sin-ťiangu, která by destabilizovala tuto křižovatku, a selhali v Tibetské autonomní oblasti, která je nyní prosperujícím regionem bez strašné  chudoby nebo otrockého vlastnictví nevolníků a s chráněnými náboženskými a sociálními mravy neuspěli v Trumpově obchodní válce a selžou i na Tchaj-wanu. Selhávají v Latinské Americe, dokonce selhávají v Panamě, aby ochránili svůj neoliberálně demokratický „svobodný svět“.

Zatímco všude selhávají, žijí ve virtuální realitě a nejvážněji věří, že jim patří svět.

„Čína nedovolí „kázání“ nebo šikanu ze strany cizích sil a každý, kdo se o to pokusí, „se ocitne v kolizi s ocelovou zdí vykovanou 1,4 miliardami lidí
“, říká Si Ťin-pching.

Caitlin Johnstone popsala americké dilema: Rusko: Nepřekračujte naše červené čáry na Ukrajině, nebo budeme jednat. Američtí politici: Blufují. Překročte ty červené čáry. „Rusko zaútočilo* Čína: Nepřekračujte naše červené čáry na Tchaj-wanu, nebo zasáhneme. Američtí politici: Blufují. Překročte ty červené čáry.

Čekáme  výsledek a bude to národní sjednocení Číny s její vzdorující provincií za čínských podmínek, nikoli za vnucených podmínek. Mějte na paměti, že Tchaj-wan není v současné době kandidátem na nezávislost. Současná vláda se neodvažuje vyhlásit referendum, protože zhruba 75 % Tchajwanců bude hlasovat pro setrvání s Čínou.

(rp,prvnizpravy.cz,thesaker,foto:arch.)


Anketa

Ohrožuje podle vás nový migrační pakt bezpečnost naší republiky?

Ano 80%
transparent.gif transparent.gif
Ne 10%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 10%
transparent.gif transparent.gif