Defence One: Na Kaliningrad potřebujeme více bombardérů!

zprávy

Pro úspěšné prolomení systémů protivzdušné obrany Kaliningradu v případě války s Ruskem potřebují Spojené státy více strategických bombardérů, než nyní.

Defence One: Na Kaliningrad potřebujeme více bombardérů!
Ilustrační foto
22. září 2020 - 04:20

Toto stanovisko vyjádřil vojenský analytik z Centra vojenské a politické moci při Nadaci pro obranu demokracií Shane Praiswater, píše Defense One.

Podle experta potřebují Spojené státy v „éře konkurence mezi velmocemi“ celkem 225 bombardérů a nyní je v provozu pouze 140 letadel. Jak zdůrazňuje autor, do roku 2040 se plánuje posílení flotily o 175 strojů.

„I když mají USA v tomto regionu základny a spojence, obrovské množství protiopatření, která jsou nutná, například k poražení integrovaného systému protivzdušné obrany Kaliningradu, bude vyžadovat značné zapojení bombardérů,“ zdůraznil Praiswater.


Podle časopisu je důležitost strategických bombardérů očividná i v případě války mezi USA a Čínou. „Stealth“ letadla budou moci proniknout do chráněných oblastí ČLR a konvenční bombardéry budou užitečné na začátku válečných akcí v oblastech mimo dosah čínské protivzdušné obrany.

Hezké.

(kou, prvnizpravy.cz, defenseone.com, foto: arch.)


Anketa

Který z premiérů podle Vás hájí více národní zájmy své země?