Dershowitz: Taktika Maxine Watersové je taktikou Ku Klux Klanu

zprávy

Kongresmanka Maxine Watersová, členka Demokrastické strany, se zjevně pokoušela ovlivnit porotu v procesu s Derekem Chauvinem. Watersová přijela do Minnesoty a prohlásila, že Chauvin by měl být uznán vinným.

Dershowitz: Taktika Maxine Watersové je taktikou Ku Klux Klanu
Kongresmanka Maxine Watersová
21. dubna 2021 - 11:09

„Její zpráva byla zjevně určena k tomu, aby se dostala k porotě - Pokud osvobodíš nebo pokud zjistíš, že obvinění je menší než vražda, spálíme tvé budovy. Spálíme vaše firmy. Zaútočíme na vás. Uděláme to, co se stalo svědkovi - krev na vašich dveřích, “ řekl Alan Dershowitz, profesor práva na Harvardu, během vystoupení na Newsmax, když se zmínil i o tom, jak byl bývalý domov experta na obranu Barryho Brodda nedávno vandalizován.

„Byl to pokus zastrašit porotu. Je to vypůjčené přesně od Ku Klux Klanu ve 30. a 20. letech, kdy Ku Klux Klanu pochodoval před soudními budovami a hrozil všemožnými represáliemi, pokud by se porota odvážila usvědčit bělocha nebo osvobodit černocha. A tak by úsilí o zastrašení poroty mělo vést k chybě v řízení u soudce, samozřejmě by soudce chybu v řízení neoznámil, protože by pak byl odpovědný za nepokoje, které by mohly nastat, i když za to by mohla  Watersová, “ dpdal Dershowitz.

Watersová o víkendu řekla davu v Brooklyn Center, jen kousek od Minneapolisu, že by měli být „více konfrontační“, pokud nebude vynesen rozsudek o vině.

„Hledáme rozsudek o vině a hledáme, zda všechny rozhovory, které proběhly a probíhají poté, co viděli videa, co se stalo s Georgem Floydem," řekla také. „Pokud se nic nestane [sic], pak víme, že musíme zůstat nejen na ulici, ale musíme bojovat za spravedlnost."

Soudce okresu Hennepin Peter Cahill, soudce dohlížející na proces s Chauvinem, bývalým minneapolským policistou obviněným ze zabití Floyda, v pondělí soudu řekl, že si je vědom Watersových prohlášení.

Cahill odmítl návrh Chauvinova právníka na chybu v řízení. Právníkovi však řekl, že může podávat podněty pro „odvolání, které může vést k převrácení celého tohoto procesu“.

Eric Nelson, právník, tvrdil, že Watersová „vyhrožovala a zastrašovala porotu“, aby vydala verdikt o jeho klientovi.

„Jsem nenásilná," řekla. „Republikáni skočí na jakékoli slovo, jakoukoli linku a pokusí se přizpůsobit jejich poselství s tím, že nás odsuzují a popírají, v podstatě nás označují za násilníky."

Dershowitz však předpovídá, že odvolání může být zamítnuto.

„Myslím, že bude existovat přesvědčení, alespoň pokud jde o zabití. Záležitost půjde k odvolacímu soudu, “uvedl na serveru Newsmax. „A bude mít odvolací soud odvahu zvrátit toto přesvědčení na místě ... že porota byla vystavena taktice zastrašování, a to nejen Watersovou, ale i dalšími, kteří vyhrožovali násilím v případě zproštění viny nebo menšího obvinění než vražda?"


Rozsudek

Porota shledala expolicistu Dereka Chauvina vinným ve všech třech bodech žaloby v případě vraždy a zabití Afroameričana George Floyda. O délce trestu zatím rozhodnuto nebylo, informovala agentura AP. Souzenému hrozí až 40 let za mřížemi.

Americký prezident Joe Biden označil verdikt poroty nad bývalým minneapoliským policistou Derekem Chauvinem za velký krok kupředu.

(rp,prvnizpravy,cz,epochtimes,foto:arch.)


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 84%
transparent.gif transparent.gif
Ne 9%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 7%
transparent.gif transparent.gif