Diktátor volá, chyťte diktátora

zprávy

USA za zhruba 74 let od konce druhé světové války stihly napadnout Vietnam, Kubu, Laos, Dominikánskou republiku, Kambodžu, Nikaraguu, Libyi, Panamu, Grenadu, Somálsko, Jugoslávii, Súdán, Afghánistán, Irák a Sýrii. Počet obětí se šplhá k 6 milionům.

Diktátor volá, chyťte diktátora
Donald Trump, americký prezident
13. května 2019 - 07:20

CIA organizovala převraty s teroristickými jednotkami napříč Latinskou Amerikou, které byly podporovány z Chile, Indonésii nebo Africe. Saúdská Arábie dnes pomáhá přivést Palestince do Jemenu a Izraele. Dohromady to jsou to další miliony obětí, za které nese USA odpovědnost, píše v komentáři na svém facebooku slovenský poslanec  Ĺuboš Blaha.

A víte, co je nejlepší? Ty samé Spojené státy, co šíří ve světě krvavé války a nekonečný teror, nejnovější označili levicové režimy v Latinské Americe jako "diktátorskou trojku". To nevymyslíš, to jsou Američané.

Zabít miliony a potom ukázat prstem, to jsou ty tyrani!.

Koho kdy vojensky napadla Kuba či Venezuela?

Já jen, že ani Kuba, ani Venezuela, ani Nikaragua od roku 1945 nenapadly žádný stát, nezpůsobily žádné oběti a nezorganizovaly žádný převrat.

Počet obětí těchto "diktátorských států" je nula. Počet obětí USA je v milionech. Ale Američané jsou prý ti dobří a Kubánci či Venezuelané ti zlí.

Mně to připadá, jako kdyby Hitler prohlašoval kdysi o Československu, že my jsme ti "tyrani" a on je tu ten mírotvorce. Čiré šílenství.


Fašisté chtějí vyhladovět Kubu

No jasně, pro světový mír je zjevně největší problém Kuba, malý mírumilovný ostrov, který posílá své lékaře do chudých států, zatímco jiní posílají do chudých států bomby.

A liberální média nejnovější upozorňují na nedostatek potravin v obchodech na Kubě, ale jaksi zapomínají připomenout, že USA proti Kubě přitvrdily ekonomickou blokádu a chtějí trestat obchodování jakýchkoliv, i evropských firem s Kubánci.

Chtějí Kubu vyhladovět. Již se proti americkým jestřábům bouří i Evropané a celý svět.

Slovensko na straně slabších

V této situaci slovenská vláda podepisuje s Kubou dohodu o ekonomické spolupráci a léta hlasuje v OSN proti americké blokádě Kuby.

Neasistujeme Američanům v jejich převratu ve Venezuele, neuznali jsme Guaidóa a voláme po dodržování mezinárodního práva.

Jsem rád, že Slovensko stojí na správné straně. Postavili jsme se proti skutečným tyranům, kteří útočí na suverénně země, které proti nikomu nevedou války. A těší mě, že jsem k těmto rozhodnutím mohl přispět.

Kuba odolává americkým fašistům už desetiletí. Ona vydrží. Ale zaslouží si naši pomoc a solidaritu. Také Venezuela je další obětí amerického imperialismu.

HASTA LA VICTORIA SIEMPRE, COMPANEROS! Končí příspěvek  Ĺuboš Blaha.

(rp,prvnizpravy.cz,fb,foto:arch.)


Anketa

Ohrožuje podle vás nový migrační pakt bezpečnost naší republiky?

Ano 71%
transparent.gif transparent.gif
Ne 14%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 15%
transparent.gif transparent.gif