Donald Trump nejspíše uzná Krym jako ruský

zprávy

Donald Trump oznámil, že Golanské výšiny patří Izraeli, který je 52 let okupuje, a ne Sýrii. Izrael je obsadil při tzv. šestidenní válce v roce 1967.

Donald Trump nejspíše uzná Krym jako ruský
Donald Trump, americký prezident
22. března 2019 - 03:20

„A nyní super-sionista Trump chce jako jediný proti všem členským státům OSN legitimizovat okupaci a připojení  Golanských výšin k Izraeli,“ píše von Freeman na blogu Schall und Rauch.

V tweetu dále Trump napsal, že Golanské výšiny jsou "kritické místo strategického a bezpečnostního významu pro Izrael a regionální stabilitu!".

„Trump dokazuje, že splňuje všechny touhy, které od něj jeho sionističtí inspektoři požadují a je jejich loutkou. Kromě toho pomáhá válečnému zločinci Netanjahovi ve volební kampani, protože to považuje za své diplomatické vítězství,“ pokračuje von Freeman.

Benjamin Netanjahu okamžitě poděkoval Trumpovi a napsal na tweetu „V době, kdy Írán a Sýrie chce využít jako platformu pro zničení Izraele Golanské výšiny, prezident Trump uznává suverenitu Izraele nad Golanskými výšinami, to je smělé! Děkuji, prezidente Trumpe!“

Uznání Golan jako součásti Izraele a ne Sýrie, nezabezpečí regionální stabilitu. Naopak může vést k válce mezi Sýrií a Izraelem a dokonce i mezi Ruskem a Amerikou, pokračuje von Freeman.



V listopadu loňského roku přijalo Valné shromáždění OSN, tak jako každý rok, usnesení 151 hlasy, že  obsazení Golanských výšin je „neplatné“ a „do očí bijící porušení mezinárodního práva“. Pouze Izrael a Spojené státy byly proti.

S touto podporou drtivé většiny členských zemí OSN, velvyslanec Sýrie řekl v OSN, že jeho země bude usilovat o Golanské výšiny, „buď mír nebo válka.“


Ale na základě „manévru“ s Golanskými výšinami by mohl Donald Trump podobně uznat „anexi“ Krymu Ruskem a Krym uznat jako součást Ruska.

Nebo chce i nadále sankcionovat Rusko za připojení Krymu a po uznání Golan jako území patřící Izraeli přijde obvyklá výmluva, že to je něco jiného když půdu zabírají  sionisté, ti to mají povolené?

Donald Trump prohlásil Jeruzalém jako hlavní město Izraele.

Trump opět potvrzuje, že pracuje pouze v zájmu Izraele a ne pro Ameriku. Jeho voliči nedostali to, co slíbil, ale Izrael a bankéři na Wall Streetu, co chtěli.

Jak reagovat na tato mezinárodní uznání práva všech záborů půdy? Obsazený Severní Kypr bude tedy patřit Turecku a Erdogan zavolá Trumpovi a řekne že Severní Kypr je konečně náš !!!

„Dosud jsem se nezmínil, že na Golanských výšinách byla nalezena ropná ložiska…“ dodává von Freeman.

(rp,prvnizpravy.cz,schallundrauch,foto:arch.)


Anketa

Ohrožuje podle vás nový migrační pakt bezpečnost naší republiky?

Ano 79%
transparent.gif transparent.gif
Ne 10%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 11%
transparent.gif transparent.gif