Evropské sny vs. hromadná migrace

zprávy

Italský novinář Giulio Meotti, kulturní redaktor Il Foglia, dlouhodobě upozorňuje, že Evropa sklouzává do pozoruhodně nebezpečné tuposti.

Evropské sny vs. hromadná migrace
Vylodění migrantů na pláži ve Španělsku
3. září 2019 - 07:20

V článku European Dreams vs. Mass Migration varuje, že cena za kulturní relativismus se v Evropě bolestně zviditelnila. Rozpad západních národních států je nyní skutečnou možností. Multikulturalismus - postavený na pozadí demografického úpadku, masivního odkřesťanštění a kulturního sebezapření - není ničím jiným než přechodnou fází, která by mohla vést k roztříštěnosti Západu.

Upozornil na toto téma v první srpnový den na webu Gatestone Institute. Citoval varovná slova: „V září 2002 jsem se zúčastnil setkání,“ vzpomíná německo-syrský intelektuál Bassam Tibi, emeritní profesor mezinárodních vztahů z univerzity v Göttingenu.

„Bylo to na konferenci na téma Penser l'Europe “[„ Myšlení Evropy “] ... Byl jsem znepokojen tím, že jsem slyšel, jak Tariq Ramadan mluví o Evropě jako dar al-Shahada, tj. Dům islámského vyznání. Publikum bylo vyplašené, ale nedostalo se mu sdělení o vnímání Evropy ... jako součásti domu islámu. Pokud Evropa již není vnímána jako dar al-Harb / válečný dům, ale je vnímána jako součást mírového domu. Pokud jde o islám, nejedná se o náznak umírněnosti, jak někteří hloupě předpokládají: jde o myšlenku islamizace Evropy“.

Giulio Meotti varuje: Evropa se prezentuje jako předvoj sjednocení lidstva. V důsledku toho byly evropské kulturní kořeny ohroženy.

Podle Pierra Manenta, renomovaného francouzského politologa a profesora: „Evropská hrdost nebo evropské sebevědomí závisí na odmítnutí evropských dějin a evropské civilizace! Nechceme mít nic společného s křesťanskými kořeny a chceme islám dokonce přivítat“. Manent to uvedl pro francouzský měsíčník Causeur.



Migrační past

Jižní hranice Evropy je nyní přední linií masové migrace; Itálie riskuje, že se stane uprchlickým táborem. Vzhledem k tomu, evropští ministři vnitra se nedohodli na ničem rozumném, italský ministr vnitra Matteo Salvini se postavil prakticky sám nájezdům migrantů a rozhodl se ukončit jejich přijímání v italských přístavech. V prvních dvou měsících roku 2019 dorazilo do Itálie 262 námořních migrantů ve srovnání s 5200 ve stejném období loňského roku a více než 13 000 ve stejném období roku 2017.

Jenže, italská vláda se zhroutila 20. srpna a hrozí, že na jeho místo nastoupí nová předimigrační levicová koalice. Levice je naivní až hloupá. Cena za kulturní relativismus se v Evropě bohužel stala bolestně viditelnou.

Hromadná migrace již podkopala jednotu a solidaritu západních společností a - spolu s démonizováním Izraele v naději na získání levné ropy a prevenci terorismu - destabilizovala politický konsenzus po roce 1945.
Giulio Meotti varuje, že masové přistěhovalectví mění vnitřní složení Evropy. V Antverpách, druhém největším městě v Belgii a hlavním městě Flander, je polovina dětí na základních školách muslimská.


Nepříjemná statistika

V bruselském regionu můžete získat představu o změně studiem účasti na třídách náboženství na základních a středních školách: 15,6% navštěvuje katolické třídy, 4,3% protestantské a pravoslavné třídy, 0,2% navštěvuje judaismus a 51,4% navštěvuje islámské třídy náboženství (12,8% navštěvuje sekulární „etické“ třídy). Je nyní jasnější, co se stane v hlavním městě Evropské unie? Neměli bychom být překvapeni, že imigrace je na prvním místě seznamu starostí belgického obyvatelstva.

V Lutonu z 200 000 obyvatel, je 50 000 muslimů. Většina z přírůstku populace ve Francii mezi lety 2011 a 2016 byla tažena vzhůru ve velkých městských oblastech země. Na vrcholu jsou Lyon, Toulouse, Bordeaux a Paříž, podle studie zveřejněné Francouzským národním statistickým institutem. V Lyonu je asi 150 000 muslimů ze 400 000 obyvatel. V médiích se objevila informace, že 18% novorozenců ve Francii má muslimské jméno. V roce 1960 to bylo jenom 1%.

Giulio Meotti  se snaží být optimistou, když píše, že Evropané se stále mohou sami rozhodnout kolik imigrantů jejich společnosti (státy) potřebují. Stále by Evropané mohli znovu objevit své humanistické dědictví.

K tomu co říká Meotti je ale nutné dodat, že k tomu může dojít jenom v případě, že by EU nevedli idioti jako Merkelová či Macron.

(rp,fr,prvnizpravy.cz, foto:arch.)


Anketa

Měla by se podle vás stát Ukrajina členem NATO?

Ano 18%
transparent.gif transparent.gif
Ne 65%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 17%
transparent.gif transparent.gif