Facebook zablokoval stránky populárního polského poslance

zprávy

Sociální síť Facebook odstranila stránku polského poslance a předsedy strany KORWIN Janusze Korwina-Mikka. Stránka měla téměř 800.000 sledujících.

Facebook zablokoval stránky populárního polského poslance
Janusz Korwin-Mikke, polský poslanec
16. listopadu 2020 - 03:20

Bylo to provedeno fašisty a bolševiky bez jakéhokoli ospravedlnění,“ uvedl polský poslanec k odstranění jeho stránky správou Facebooku. Přiznal, že na to má právo soukromá společnost, a ujistil, že nemá v úmyslu o nic žádat.

„Administrace Facebooku má právo tak učinit a nebudu od nich nic žádat, protože pro ně není výhodné zveřejňovat moje názory. Koneckonců, mají z toho peníze,“  zdůraznil předseda strany KORWiN v rozhovoru pro PAP.


Přiznal však, že byl „zcela překvapen“. „Byl jsem trochu hloupý, protože jsem dostal informaci, že z důvodů, které jsou pro mě záhadné, mi berou na tři dny možnost publikování a poté (moje) stránka úplně zmizela, nevím, z jakých důvodů,“ uvedl politik.

Podle něj „se zdá, že proti předpisům neposkytují žádné vysvětlení. Ale to je jejich věc,“ dodal, „to je hrubost a to je vše. V této věci nebudu zvedat prst, protože na čem mi záleží. Existují i jiná média. Svět nekončí na Facebooku,“ zdůraznil Korwin-Mikke.

Na otázku, proč usoudil, že „fašisté a bolševici“ odstranili jeho stránku, odpověděl, že „to jsou lidé, kteří potlačují svobodu projevu“.

„Nezveřejnil jsem nikdy obsah, který by urážel. Je to politická otázka. Chtějí zavřít ústa politickému oponentovi, tak je to,“  řekl poslanec.

„Dvacet let dávám lidem najevo, že červená noc fašismu přichází do Evropy, nejen do Evropy, a to je jeden takový příklad. Končí éra svobody a začíná éra fašismu nebo bolševismu, nebo jak to chcete nazvat. Jak řekl George Orwell: <<Přijde den, kdy se pravda bude považovat za projevy nenávisti.>> A o to jde,“  usoudil politik.

Vzhledem k tomu, že libertariáni jako on by se mohli pokusit konkurovat Facebooku, Janusz Korwin-Mikke odpověděl: „Jen mě to zajímá. Uvidíme, co se stane. Nebo možná půjdu například na Youtube. Maximálně mě zablokují,“ je přesvědčen poslanec.



„Korwin-Mikke (77) je vůdcem krajně pravicové strany Konfederace. Polský premiér Mateusz Morawiecki obvinil stranu z vazeb na Rusko,“ píše se v článku na ukrajinském webu Evropeskaja Pravda.

Korwin-Mikke byl v letech 2014–2019 polským poslancem Evropského parlamentu. Je známý svými protievropskými a protiukrajinskými prohlášeními a proruským postojem, píše se dále v článku.

„Podporoval anexi Krymu Ruskem a uvedl, že Polsko cvičilo odstřelovače, kteří stříleli na Majdanu. Rovněž uvedl, že nepřítelem Polska je Ukrajina, nikoli Rusko. Na konci roku 2015 odletěl na okupovaný Krym. Europoslanec letěl na poloostrov anektovaný Ruskem přes Moskvu. V tomto ohledu proti němu GPU zahájila řízení,“ zdůrazňuje se v ukrajinském článku.


(rp,prnizpravy.cz,nczas,evrpeskajapravda,foto:arch.)


Anketa

Ohrožuje podle vás nový migrační pakt bezpečnost naší republiky?

Ano 70%
transparent.gif transparent.gif
Ne 15%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 15%
transparent.gif transparent.gif