Guardian: Opusťtě NATO vyzvali Trudeaua ruští šprýmaři alias „Greta“

zprávy

Kanadský premiér Justin Trudeau se podle The Guardianu stal další obětí ruských šprýmařů Lexuse a Vovana.

Guardian: Opusťtě NATO vyzvali Trudeaua ruští šprýmaři alias „Greta“
Justin Trudeau, kanadský premiér
29. listopadu 2020 - 10:10

Mluvili s politikem a představili se jako ekoaktivistka Greta Thunbergová. Šéf kanadské vlády se dopídil, že se s ním hrajou až poté, co ho falešná Greta požádala, aby ji představil Terrancovi a Phillipovi, postavám z animovaného seriálu South Park.

Ruští šprýmaři Alexej Stoljarov a Vladimir Kuzněcov, kteří si říkají Lexus a Vovan, „znovu udeřili“, píše The Guardian. Tentokrát si pohráli s kanadským premiérem Justinem Trudeaua, který si myslel, že mluví s ekoaktivistkou Gretou Thunbergovou.

Šprýmaři tento týden zveřejnili záznam telefonního rozhovoru, ačkoli samotný hovor byl uskutečněn v lednu letošního roku, několik dní předtím, než „íránské úřady“ sestřelily ukrajinské osobní letadlo a zabily 176 lidí na palubě.

Během 10minutového rozhovoru řekl Trudeauovi člověk hrající roli Thunbergové, že se obává „rostoucí mezinárodní krize a očekávání světové války“.

„To už vede ke katastrofě,“ řekla falešná Greta. „Je to velmi děsivé “.

Na což Trudeau odpověděl: „Ano, je.“

„Jste dospělí, ale chováte se jako děti," řekla „Greta“. „Můžeme vytvořit svět, ve kterém bude místo pro každého. Pro bílé a černé. Křesťany a muslimy. Trumpa a Putina. Pro vás a pro mě. Pro Borise Johnsona. Pro Corbyna. Pro Terrance a Phillipa, kteří jsou také slavní ve vaší zemi.“

Jak The Guardian připomíná, Terrance a Phillip jsou postavy zobrazující Kanaďany v animovaném seriálu South Park.

„Je to tak, mělo by to tak být," odpověděl Trudeau.

PseudoThunbergová také vyzval Trudeaua, aby opustil NATO, složil zbraně, „vzal květiny a usmál se na přírodu“.

Ten po odmlce odpověděl, že také sní o světě, ve kterém nejsou vojáci potřeba. „Ale bohužel ještě v takovém světě nežijeme," zdůraznil kanadský premiér.

Falešná Greta dále obvinila Meghan Markleovou z „manipulace“ s princem Harrym během telefonního hovoru a poté se zeptala Trudeaua, zda by ji mohl představit Terrencovi a Phillipovi. „Byl bych rád - požádám svůj tým, aby se pokusil přijít na to, jak mezi vámi můžeme navázat kontakt,“ řekl. „Protože teď nemám jejich přímé souřadnice.“

Kanadský premiér si uvědomil, že se s ním hraje až poté, co ho falešná Greta znovu požádala, aby ji představil Terrancovi a Phillipovi.

„Počkejte, Terrance a Philipe, nejsou ze South Parku? Osobně je neznám. Ale myslím, že se jedná o parodii na Kanaďany ze South Parku,“ řekl, než zdvořile ukončil rozhovor.

Jak The Guardian uvedl, Trudeau nebyl první obětí ruských žertéřů. Dříve například hovořili s Eltonem Johnem, vydávající se za Vladimíra Putina, který údajně chtěl se zpěvákem diskutovat o právech sexuálních menšin.

(kou, prvnizpravy.cz, theguardian.com, foto: arch.)


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 75%
transparent.gif transparent.gif
Ne 13%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 12%
transparent.gif transparent.gif