Hill: Trump - odhalení „zkorumpované“ FBI bude největším úspěchem!

zprávy

V rozhovoru s The Hill Donald Trump uvedl, že dosud nečetl dokumenty o „ruském vyšetřování", které by měly být zveřejněny na jeho příkaz.

Hill: Trump - odhalení „zkorumpované“ FBI bude největším úspěchem!
Donald Trump, prezident USA
21. září 2018 - 11:06

Přesto americký prezident vyjádřil naději, že tato informace bude dokazovat nezpůsobnost případu údajného „spiknutí“ mezi Moskvou a jeho personálem, který vede FBI.

V rozhovoru s deníkem The Hill, Donald Trump řekl, že nařídil zveřejnění dokumentů o případu „ruského spiknutí", aby ukázal jeho neudržitelnost a „podvod“. „Ve skutečnosti jsme zemi poskytli skvělou službu," řekl americký prezident.

Šéf Bílého domu publikace přiznal, že odtajněné údaje nečetl. Současně však vyjádřil naději, že tyto informace dokážou, že případ FBI byl od samého počátku politicky „vyfabrikován". Nešetřil ostrou kritikou bývalého šéfa FBI Jamese Comeye, jeho bývalého náměstka Adrewa McCabeho, včetně agenta Petera Strzoka, právničky Lisy Pageové, kteří vyšetřování spustili. "Je to podvod a hon na čarodějnice,“ zdůraznil prezident.


„Mnoho lidí mě požádalo, abych povolil zveřejnění dokumentů. Ne, že se by mi tento nápad nelíbil, ale chtěl jsem počkat. Chtěl jsem vidět, k čemu to všechno vede," řekl Trump.
 
Nakonec podle prezidenta jeho cílem bylo umožnit americkému lidu, aby sám dospěl k závěru o materiálech, které byly uchovávány v tajnosti již více než dva roky.

„Chtěl jsem dosáhnout jediné věci - být transparentní," dodal Trump.
 
Navíc znovu kritizoval FBI za to, že sledovala jeho předvolební štáb. Prezident předpokládá, že agenti oklamali soud, aby získali příkaz k monitorování Cartera Page, jednoho z Trumpových poradců „nižší pozice".

 
„Vědí, že to je největší skandál v dějinách naší země, protože ve skutečnosti používali Cartera Page, kterého nikdo ani neznal a kterého upřímně lituji. Myslím, že se s ním zachází velmi nespravedlivě. Využili klamavě Cartera Page, aby sledovali kandidáta na prezidenta Spojených států," vysvětlil politik.
 
Trump také odpověděl The Hill na otázku, čím podle něj tento "prodloužený boj" s FBI skončí. „Doufám, že budu moci zapsat do svých nejlepších úspěchů odhalení toho, co je skutečný rakovinový nádor naší země," zdůraznil prezident USA.

(kou, prvnizpravy.cz, thehill.com, foto: arch.)


Anketa

Ohrožuje podle vás nový migrační pakt bezpečnost naší republiky?

Ano 72%
transparent.gif transparent.gif
Ne 14%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 14%
transparent.gif transparent.gif