Mrtvolně spletitá záhada v Afghánistánu

zprávy

Je to k nevíře, ale binec je v Afghánistánu dokonce i v klasických atentátech. Kultura zabíjení je natolik pokleslá, že poslední dobou nikdo kloudně neví, kdo tam vyrábí z lidí mrtvoly. Ozve se bum a nikdo se k tomu nehlásí.

Mrtvolně spletitá záhada v Afghánistánu
Ilustrační foto
4. června 2020 - 09:01

Jako v posledních dnech v Kandaháru nebo v Kábulu, upozorňuje František Roček.

Včera čili 3. června v afghánském tisku oznámili, že výbuch bomby nastražené na silnici do islámského nebe poslal nejméně 9 civilistů v jižní provincii Kandahár. Vyhlásili to místní bezpečnostní úředníci. Jamal Barekzai, mluvčí policejního ředitelství Kandaháru a dále dodal, že exploze roztrhla civilní vozidlo, které také zranilo nejméně 5 dalších.

K útoku se zatím nikdo nepřihlásil, což se stává v posledních týdnech již tradicí. Taliban většinou útoky odmítá.

Např. Taliban odmítl bombový útok na mešitu v Kábulu v diplomatické zóně. Útok u mešity Wazir Mohammad Akbar Khan způsobil, že zahynul náboženský boss Mawlavi Mohammad Ayaz Niazi. Zemřel ve špitále v úterý večer.

Tariq Arian, tiskový mluvčí ministerstva vnitra, potvrdil, že Mawlavi Niazi po výbuchu podlehl zranění. Bomba zranila další tři osoby.

Teroristé ale byli nedbalí flákači, protože umístili další výbušniny v blízkosti mešity, ale  bezpečnostní síly objevily další výbušniny dříve, než je militanti dokázali odpálit.

Logické je, že jde o akce sviňského Islámského státu, který potřebuje destabilizovaný afghánský absurdistán, ne dohodu vládních šmoulů se šmouly šíleného talibanského emirátu.

V posledních týdnech ale v Afghánistánu začala působit také nová teroristická skupina: Koronavirus.

S přehledem vyrábí mrtvoly z vládních vojáků a policistů i islamistických partyzánů. Jeden z posledních slavnostních zářezů na pomyslné pažbě má koronavirová teroristická skupina v podobně šéfa afghánské národní policie (ANP) v severní provincii Kunduz v Afghánistánu.

Tariq Arian, tiskový mluvčí ministerstva vnitra, potvrdil, že policejní šéf Kunduzu, Abdul Rašíd Bashir, zemřel na koronavirus.

(rp,prvnizpravy.cz,foto:arch.)


Anketa

Ohrožuje podle vás nový migrační pakt bezpečnost naší republiky?

Ano 80%
transparent.gif transparent.gif
Ne 10%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 10%
transparent.gif transparent.gif