MWM: Pro Rusko bude nový raketový systém S-500 neocenitelný!

zprávy

Zavedení protiletadlových raketových systémů S-500 „Prometheus" do sériové výroby bude významnou událostí pro Rusko a jeho vojenské partnery, napsal Military Watch Magazine.

MWM: Pro Rusko bude nový raketový systém S-500 neocenitelný!
Ruský protiraketový systém S-500 "Prometheus"
24. května 2018 - 10:10

Zatím má Moskva dostatek stávajících systémů S-400, S-300V a A-135 k zajištění protiraketové obrany, nicméně k eliminaci nových hrozeb bude zapotřebí modernizace raketového obranného arzenálu. Proto je dovedení vývoje S-500 do konce strategicky důležitým úkolem Rusko, protože západní země vsadily na vývoj hypersonických a mezikontinentálních balistických raket, uvádí se v článku.

„V tomto ohledu bude S-500 neocenitelným přínosem: systém by se měl stát první platformou na světě schopnou odrazit hypersonické střely," zdůraznil portál.


S-500 je nová generace raketových systémů typu země-vzduch. Jedná se o univerzální komplex dlouhého a vysokého zachycení se zvýšenou schopností protiraketové obrany, schopného zničit balistické střely.

Podle informací z otevřených zdrojů má S-500 dosah 600 kilometrů (dosáhne až do vesmíru) a dokáže detekovat a současně zasáhnout až deset balistických nadzvukových cílů, které letí rychlostí až sedmi kilometrů za sekundu.

Podle ruského ministra obrany Sergeje Šojgu, by měla ruská armáda převzít systémy S-500 do výzbroje v roce 2020.

(kou, prvnizpravy.cz, militarywatchmagazine.com, foto: arch.)


Anketa

Měla by se podle vás stát Ukrajina členem NATO?

Ano 18%
transparent.gif transparent.gif
Ne 65%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 17%
transparent.gif transparent.gif