Navalnyj jako Lenin je nadějí Západu na rozbití Ruska

zprávy

Francouzský poslanec Evropského parlamentu Thierry Mariani komentoval na twitteru situaci s Alexejem Navalným.

Navalnyj jako Lenin je nadějí Západu na rozbití Ruska
Alexej Navalnyj a Vladimír Iljič Lenin
19. ledna 2021 - 03:20

„Uplynulo 104 let a stále stejné postranní úmysly! V roce 1917  Německo prohrává a proto organizuje vlak, který má dovézt Lenina zpět do Ruska v naději, že zemi destabilizuje,“ píše na Twitteru europoslanec.

„Rok 2021 - vyčerpaná Atlantická aliance sleduje Navalného návrat z Německa do Ruska se stejnou nadějí, “ pokračoval na Twitteru Thierry Mariani.

„Pokud by byl francouzský opoziční politik zatčen za nesplnění podmínek podmíněného uvěznění, po svém návratu do Francie, naše média by to považovala za normální. Pokud se to ale stane v Rusku, jsou pobouřená! Dvojí standardy! “ napsala europoslankyně Virginie Joron na Twitteru.


Ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov uvedl, že Západ se v komentářích k zadržení Alexeje Navalného snaží odvrátit pozornost od svých problémů .

Pro připomenutí něco z historie
Vladimir Iljič Uljanov byl komunistický politik a revolucionář, vůdce bolševické strany, první předseda vlády sovětského Ruska a posléze Sovětského svazu .

V dobách carského Ruska a během 1.světové války byl Lenin ve švýcarském exilu, když německý velvyslanec v Bernu Gisbert von Romberg přišel na nápad jak porazit carské Rusko zevnitř, když vojensky to Německu nešlo.

Lenin jako příslušník nepřátelského státu byl tedy s vědomím německých úřadů a za německé peníze přepraven ze Švýcarska do Ruska, což ve svém důsledku vedlo k bolševické revoluci, separátnímu míru Ruska s Německem a založení sovětského státu. Podobnou cestou jako Lenin odjelo do Ruska s vědomím německého ministerstva zahraničí celkem 400 ze 600 ruských revolucionářů pobývajících ve Švýcarsku.

(rp,prvnizpravy.cz,twitter,foto:arch.)


Anketa

Ohrožuje podle vás nový migrační pakt bezpečnost naší republiky?

Ano 70%
transparent.gif transparent.gif
Ne 15%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 15%
transparent.gif transparent.gif